Calibra 2.0 16v

Calibra 2.0 16v

Član
Evo slikica auta kad je kupljen... 2.0 16v, 1992 godina

Znaci bilo je sve original na njoj...Ja sam drugi vlasnik u RH,prvi vlasnik je bio neki Svabo u Njemackoj,drugi neki covjek i zena u RH koji su je imali 10-ak godina i treci ja...

Auto je 92god,ima 175200km,od opreme ima klimu(koja radi),putni kompjutor,el.podizace,servo,abs,daljinsko i jos ponesto,nemogu se sjetiti vise...Auto je stvarno uredan,odozdo je kao novi,ama bas nigdje
nije trul,rubovi su jos originalni..i da ima jos onu zastitnu platiku ispod mototra..Kad sam bio na registraciji covjek na tehnickom mi rekao da jos nije gledao bolju Calibru... :)
Cim sam ga kupio promjenio sam SVE NABROJANO POTPUNO NOVO :remenje,spanere,ulje,filtere,svjecice,sve moguce brtve i brtvice,diskove i plocice,krajnike i te ostale gluposti oko vilica,sportske opruge 40/40,amortizere,sportski volan,auspuh..valjda je to cjeli popis,neznam vise ovako nabrzinu...

I da promjenio sam druge 15cola felge....Ali bile su premale te su prodane i kupljene potpuno nove 17cola kod nas u Pozegi...Kupljene su OZ MSW 11,7jx17 cola,et 38 te gume 215/40/17 Goodyear Eagle F1....

u meduvremenu su stavljeni xenoni 6000k,radio sa dvd-om i druga rucica mjenjaca.....

Prije nekih mjesec dana stavljen je cip i drugi auspuh(jap style,ful protocni).....
auspuh sam kupio u taxi bar-u u gradisci...Trgovina je prva liga.... :cool:
Evo jedna od novijih slika,al bez novog auspuha...stavim kasnije jos slike sa
streeta racea u 9 mjesecu iz osjeka....

Član
Evo mene opet s novim slikama kao sto sam i obecao.... :lol:

11. i 12. 9. je bio Street race u Osijeku....

Osijeku je bilo super....Osim sto sam kod kuće večer prije trka sjebao lamelu....
išao sam se zajebavati,kretat pod ručnom i startati sa slikovima Toyo 225-45-16...ipak su malo preteški i široki za calibru....pa sam načeo lamelu,počela je smrditi...A 2-3 dana prije sam kupio i namontirao čip..

I ništa..Sljedeći dan lagano u Osijek...Sve super...Prva slobodna vožnja....
I idem probat....odvozim 16.190 uz reakciju točno 0.800....
Lamela naravno lagano klizi... :icon_mad:

NIsam više htjeo vozit slobodne vožnje da ne sjebem do kraja...
Ajmo sad kvalifikacije, bila je samo jedna trka....
I kvalifikacije pobjedim vektru 20 16v, odvezo sam 16.4...Nisam kretao sa velikim gasom sve samo da sacuvam lamelu...
I prva trka...Dobijem Nissana 200sx, 1.8 turbo sa cipom,vecim interkulerom,blow off i jos 100 cuda,nekih 200-ak konja mi kaze decka da ima....
I nista,ja se uplasio reko sta cu sad s ovime ja trazit na startu....
i krenemo mi na start i gas....njemu poceo vrtit tocak na startu,a moji slikovi vataju ko ludi...hehe...i ode ja,ima i slika...poslje pol staze me poceo stizat al do kraja sam pobjedio.. :cool:

SLjedeci krug dobijem Opel CAlibru turbo.mozda je decko i ovdje na forumu,uglavnom nekih 300 konja kaze da ima...i sta ja mogu s njim..nista...mislim bi ga naterat da probije klasu,al nije mi to dopustila moja draga lamela... :icon_cry:
I krenem s njim, bolje krenem od njega,ali nisam mogo nista protiv duplo vise konja.. :123:
Eto...sve u svemu ja zadovoljan i prezadovoljan...

BHT Ovisnik
svaka cast,calibra je odlicna,sviđa mi se u kompletu,samo bi joj jos komplet folije legle za 5,bas bi bila neki crni vrag:icon_twisted:

Član
uuuuu folije bi joj legle do jaja.... :cool:
al kad je taj zakon da nesmijes imati na vozacevim i suvozacevim vrata, zato ih nisam
stavljao....a ako stavim na zadnja tri samo nije mi to bas nesto,posto su zadnja stakla mala pa nije mi ljepo...
al da je cjelu stavit bilo bi pic pic.... :icon_smile:

Član
svaka cast,lijepa calibra,i lijepo si je predstavio. Meni jedan od najdrazih sport car iz mog djecackog doba,sanjao sam calibru,i fkt mi je bila san. Ali eto nikad ga sebi nisam pruzio. Ova tvoja mi se full svidja jer nije nakicena,nema na njoj nista da kazemo da je fus il tako nesto,sve cista 10. Nego imas li neki klip da vidimo kako ide sa chipom;);)

Član
hvala... ;)
to je i moj auto koji sam oduvijek zelio...eto na svu srecu imao sam srecu naci ju
ocuvanu i jos sa tim motorom...Auto stvarno nema greške, čak i klima radi koja na 95% kalibri ne radi....
Stari mi je autolimar tako da mi je najmanji problem ju nakititi sa spojlerima i
ostalim glupostima,ali meni je ovakva najljepša i nemislim ništa dirati...
Nazalost nemam nikakvog videa calibre, ni sa cipom ni bez....
Auto s cipom nekako ravnomjernije vuce i bolje prima gas...Ugalvnom razlika se osjeti...
I potrosnja kod normalne voznje je cak i spala...A kod stiskanja nije nest preterano se povecala....ja prezadovoljan.... :icon_smile: