golff je napisao(la):Trebao bih sutra otici pogledati jednog passata B5.5 pa me interesuje gdje se sve na autu nalaze brojevi sasije i gdje se nalazi broj motora za ovo auto.Pretpostavljam broj sasije na plocici ispod haube i na nalijepnici u gepeku i da li jos negdje ima.
1.8_20v je napisao(la):golff je napisao(la):Trebao bih sutra otici pogledati jednog passata B5.5 pa me interesuje gdje se sve na autu nalaze brojevi sasije i gdje se nalazi broj motora za ovo auto.Pretpostavljam broj sasije na plocici ispod haube i na nalijepnici u gepeku i da li jos negdje ima.
http://www.bhtuning.com/broj-motora-passat-5-5-tdi-2001-god-t-86511.html
prelistaj to
golff je napisao(la):I planirao sam voziti u ovlasteni servis,ali kontam ako ja vidim odmah da nesto ne stima da ne gubim vrijeme bezveze.
golff je napisao(la):Idem pogledati auto u drugom gradu pa mi majstor nije od neke pomoci,a kako to ide vezano za policiju za pregled,da li se to mora traziti neka veza da bi se izvrsila provjera ili to oni urade na licni zahtjev i da li se i to placa.
Po forumima iz 2010 pise da se moze provjeriti u mupu u nekim se cak i interpol spominje ali o5 se raspitaj. Da ne bude za mjesec dana dodje policija po auto jer se za tim autom raspisala potjernica, ne mora biti ukraden mogle su se vrsiti sa njim krim radnje, a i to donosi do oduzimanja auta!! Sta cemo kada nam je takva drzava ukrade auto odlezi 10 dana i o5 ide da krade nece nikoga vise drzava da hrani :icon_sad:golff je napisao(la):I to mi je glupost najveca,zar ne bi to sve trebalo provjeriti kada se uvozi auto i carini.:icon_confused:
teretanas je napisao(la):http://whereislocationofmotorcode-en.vinnumber.info/database.html?sobi2Task=sobi2Details&catid=30&sobi2Id=836
1.8_20v je napisao(la):Po forumima iz 2010 pise da se moze provjeriti u mupu u nekim se cak i interpol spominje ali o5 se raspitaj. Da ne bude za mjesec dana dodje policija po auto jer se za tim autom raspisala potjernica, ne mora biti ukraden mogle su se vrsiti sa njim krim radnje, a i to donosi do oduzimanja auta!! Sta cemo kada nam je takva drzava ukrade auto odlezi 10 dana i o5 ide da krade nece nikoga vise drzava da hrani :icon_sad:golff je napisao(la):I to mi je glupost najveca,zar ne bi to sve trebalo provjeriti kada se uvozi auto i carini.:icon_confused:
teretanas je napisao(la):http://whereislocationofmotorcode-en.vinnumber.info/database.html?sobi2Task=sobi2Details&catid=30&sobi2Id=836
1.8_20v je napisao(la):golff je napisao(la):I planirao sam voziti u ovlasteni servis,ali kontam ako ja vidim odmah da nesto ne stima da ne gubim vrijeme bezveze.
Hmmm ovlasteni servis, oni gledaju samo da izvuku vise para, cak ce ti pola ispravnih dijelova reci da treba mijenjati. Najbolje je odvuci kod nekog majstora sa kojim si dobar i koji te nece zavrnuti. I fino otici u policiju da se provjeri auto ja msm da danas nije problem da se provjeri auto samo mora biti auto na licu mjesta i vlasnik, jer ako se ukaze da je ukradeno ili prepravljano, da nije u bazi podataka mora biti tu da bi se oduzelo.