brcko...

brcko...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
brčko ima viska svake godine para u budzetu da mogu napraviti nurburgring oko gornjeg rahica al nece ljudi...
mozda kad bi autoklubovi neki se organizovali pa ulozili nsto para a ovi da ih poguraju i da naprave i stazu neku kruznu sa pravcem za 402m

Meni se evo citavu vece mota misao po glavi u vezi toga.Stara i tetka su prijatelji sa ministrom urbanizma i nj zenom pa bi mogao preko njega mozda zapocet neki projekt,ako ne kruzna staza onda bar prava 402m,pucat na one fazone kako mi ljubitelji brzine,auta bla bla nemamo mjesto gdje bi ispoljili svoje potrebe i te fazone,ko zna.Mora se nesto skontat,ovo ne valja nikako ;)

Član
ma prvo treba napraviti klub neki,imati dosta clanova,onda skupiti dosta materijala kako je to korisno da se ljudi imaju gdje oprobati
napraviti stazu,male trbinie dva reda duga po 100 metara,to se od dasaka skuje nije to skupo.
i ulaz i start naplacivati da se moze uvijek,dakle da tu bude sjediste autokluba nekog i u toku radnog vremena uvijek se moze potegnuti za petaka recimo i to je to :)
puno puno manje bi bilo mrtvih a i ljudima bi dobro doslo da imaju gdje isprobavati i testirati auta
trbea nekih 300 400 hiljada maraka i da bude stroj

Član
Ma imaju dobrog gradonacelnika. Kad im za dan Brcko distrikta moze dovoditi Čolu da pjeva, pa je htio Severinu, i ko zna koga, onda može i tu pisticu napraviti, da valja ;)

Ma pare nisu problem,para stvarno imamo samo ih valja izvuc.Svidja mi se ovo sto Lov prica,bas smo neki dan pricali o osnivanju kluba,ne znam da li bi imali dovoljno clanova,kod nas sve hinje po to pitanju.Ajd bas cu se raspitat oko predjesdnika pojedinih klubova kako ide to oko osnivanja,da li i kolika lova treba za takvo nesto.Hmmm intrsting...:icon_smile:

Član
Clanova bi Erole vjerovatno bilo... Samo su pare problem, sponzori i sl. onaj nas auto moto klub "Brcko" je neuracunljiv, on kao i da ne postoji...Odlicnu ideju je predlozio lov2xlr8, znaci napraviti sjediste na istom mjestu gdje i stazu... To bi bio stvarno veliki ugled za Brcko. recimo kruzna staza, na kojoj ima i mjesta za 402. i tokom cijelog ljeta tu organizovati, street race, kruzne trke, skuter utrke, karting utrke, moto utrke i sl...
treba tu dosta sponzora, sto je najveci problem, a vlada bi se vjerovatno pridruzila u izgradnji toga...

Sad mi je Dino javio koliko kosta registracija,oko 230 km sa pecatom,dakle sama registracija nije toliko skupa.

E ja sam se sad skroz navukao na tu ideju,a ideja o izgradnji kruzne staze u brckom mi je ostvarenje snova,zaista.Cim dodjem u brcko,pocinje pokusaj sporovodjena plana,bar da se klub osnuje,a kasnije i planovi za stazu.Treba samo napisat dobar zahtjev od vlade,jer zaista to bi podiglo ugled grada poprilicno,bili bi jedan od dva grada sa kruznom stazomu citavoj BIH.Ja bi prvi stalno visio tamo,jebes rejsanje po gradu onda.Jooooooooj!:cool:

Član
E ovako Erole, u svemu tome ces imati moju podrsku, i mojih prijatelja. Ja cu u tome pomoci, koliko mogu, koliko budem imao vremena, obzirom da sam sada u Tuzli... Ali opet, imam dosta prijatelja i poznanika, koji bi mozda tu mogli pomoci...
Mire Ljuca,onaj sto vozi Eos-a, je nedavno samnom pricao o tome, kako bi da osnujemo klub. Kalic je isto tako za to. Naravno i ja.
Kada osnujemo aBd klub, poslije toga cu pokusat i stranacki da nam pomognu, ako ne nista, da taj prijedlog stave na skupstinu na razmatranje ili kako vec, samo da pomognu u tome:cool:...
Ajd dog cemo se jos oko toga...Al neka i ostali ovdje napisu, ako znaju kako bismo mogli to bolje rijesiti...
Pozdrav

Super Almince,znaci ima zainteresovanih,koliko vidim osnovat klub i nije toliko tesko (upravo mi Dino objasnjava postupak na pm),kaze treba dosta hodanja,neka,hodat cu ja,nije problem.Ali staza je vec big time projekat,vala trudit cu se svom silom da bude bar nesto od toga,a zaista sto se tice love,mislim da su Brcko Distriktu 2,3 miliona sica.Ne znam,ovo sve zvuci jako gotivno,ali tesko je to ostvariti.Mislim da je glavno naci dobre razloge i argumente za taj zahtjev,a glavno na sta trebamo pucat je definitvno sklanjanje usijanih glava sa ceste na stazu i naravno ugled koji donosi posjedovanje kruzne staze u gradu,svako malo bi se organizovale neke trke,bar je u Banja Luci stalno guzva na stazi,a sa trkama dolaze i ljudi,turisti,a sa njima i lova,sto je opet jedan od argumenata koje treba navesti u zahtjevu.

Član
@ erol a glavno na sta trebamo pucat je definitvno sklanjanje usijanih glava sa ceste na stazu i naravno ugled koji donosi posjedovanje kruzne staze u gradu,svako malo bi se organizovale neke trke,bar je u Banja Luci stalno guzva na stazi,a sa trkama dolaze i ljudi,turisti,a sa njima i lova,sto je opet jedan od argumenata koje treba navesti u zahtjevu.

ovo su vam odlicni argumenti ako im iznesete,samo naprijed,nemojte odustajati;)

Ma joj ***** ti faks,u svemu me sputava.Jos sad ispiti,al ajd ja cu za pocetak bit istrajan da se klub osnuje,jedno po jedno,a poslije idemo dalje.Mislim da je ostvarivo,al opet sve je do vladine milosti,ma treba ih samo nalozit da tu leze pare i da ce to privuci ljude iz drugih gradova i drzava,sto ne bi trebalo bit tesko,s obzirom da postoji "presedan" za to,staza u BL ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.