Br. šasije po br. tablice

Br. šasije po br. tablice

Član
Kupio bih jedno auto, auto je probano i sve to ali oko cijene se nismo mogli dogovorit i to je propalo. Sada je vlasnik malo popustio ja imam pare i uzeo bih auto. Problem je što u papirima piše slabiji motor nego što je u autu, vlasnik kaže da je radi jeftinije registracije. U autu je originani motor ali neznam jesul papiri originalni, bojim se da ga nije prekuco.Pa meni bi pomogla bila koja od ovih informacija:
1.Br. šasije - pa da po etki ili u auto kući provjerim oznaku motora(samo oznaka mi treba broj nije obavezan ali može i on dobro doć radi dodatne sigurnosti) Dakle samo da znam po tom broju šasije koji je originalni motor unutra bio u tvornici
2.Da netko provjeri jeli ikad rađena zamjena motora na tom autu
3.Da mi kaže broj motora koji je original u autu(po toj tablici/šasiji)

Ja imam samo tablice od auta, a nebi pito br. šasije vlasnika jer ga želim iznenadit s kupovinom radi što povoljnije cjene.
 
Član
Nije ovo MUP da ima takve informacije. Nabavi broj šasije ako te već to interesuje, ima neko te podatke i sigurno može iskopati.
 
Član
Ako ti moze pomoc ja ti mogu u Autodati vidit na kojim se mjestima sve nalazi broj šasije na tom autu pa da vidis, jer ako je prekucan sumnjam da je sve brojeve ispravljo..
 
Član
Oggyboy znam da nije mup ali ako netko radi tamo ili ima pristup tim informacijama... ne tražim broj vlasnika ime ili da nekog mogu povrjedit ili oštetit samo oznaku motora(ne broj samo oznaka), upoznao sam vlasnika samo nebi volio s njim komunicirat prije dana kupovine.U hrvatskoj se to može bez problema na internetu provjerit.Jurke starije je auto ima samo ispod haube broj šasije
 
Član
nekad se mogao uraditi atest nekakav nesto, uglavom licno sam vozio bmwa koji je 2.8 motor a u saobracajnoj 2.0 takodje zbog registracije uradjeno,isti broj motora broj sasije sve,e sad sta je tacno radjeno na tom atestu ne bih znao :)
 
Član
od 72 godine skoro sva auta bar na 2 mjesta imaju broj šasije. Valjda ne kupuješ old-timer?
 
Član
Reci koje je auto i ako mozes nabaviti br. sasije onda se moze nesto provjeriti a po br tablica obrati se MUP-u!
 
Član
Audi S6 prva serija je u pitanju. Drugo mjesto za broj šasije bi bila naljepnica u gepektu mislim. A gdje se u autodati gledaju te lokacije broja šasije, zanima me za još neka auta. Ma kad je ovo BiH pa može kako hoćeš
 
Član
ma jednostavno uzmi broj sasije i otidji u muriju provjeri auto :) koliko me pamcenje sluzi vise nema broja motora u saobracajnoj :)
 
BHT Ovisnik
koji S6,zasto odustajes ako moze info ? Jer ja i rođak trazimo S6 C4 u BiH, pregovarali smo sa par njih u BiH pa ako moze koji savjet ako je neki problem ili nesto da se ne zajebemo :)
 
Član
Ma meni je cilj samo kupit turbo benzica quattro, nisam ni obraćao pažnju na audia a4 1.8T, kad sam sinoć pogledao na piku da mu je cijena nije toliko visoka onda je bolje uzet njega. Jer S6 možeš uzet samo ako si zaljubljen u to. Brzo cjena djelova da to auto dovedeš u red pređe duplo veću cjenu nego što si auto platio. Za njega nemaš majstora,nemaš polovnih djelova,novi preskupi... motor sigurno nije održavan i kao takav nakon 20 g. zahtjeva dobar servis, €€€€ servis.
Neki od djelova se mogu stavit od 1.8T koje ja imam u posjedu pa bi tako smanjio troškove no svejedno bi dobro izašao.
Potrošnja se po gradu ne može spustit ispod 14 L.
Ugl. samo ako voliš to auto,imaš novaca i baš ga želiš možeš ga uzet možeš ga.
http://www.pik.ba/artikal/4183341/audi-s6-2-2-turbo/
Ovaj je jedan najbolji što sam probao u BiH. Sve je na njemu u originalnom stanju(samo treba skinut ovo zatamljenje sa zadnjih štopa) ima malo hrđe iznad blatobrana. Prva brzina mu je otišla(zuji kao da voziš u rikverc) to ti je 500 km popravka,zadnje spone su otišle ili difrencijal oko 200 km popravka, kad naglo daš gas motor se ugasi vjerovatno MAF senzor 200 km ali može biti i nešto gore. Ugl. čim kupiš auto imaš 1000 km ulaganja što znaš, a kad ga počneš pregledavat ta cjena će poprilično skočit. Mislim daj Bože da neće ali 80% su šanse da oće
 
BHT Ovisnik
e bas sam s ovim pregovarao sinoc,znaci ti si ga gledao i ta su ulaganja ? ma imam ja volva svog 1.9 turbo 200ks tvornicki,al rođak je zaljubljenik u C4,vec ima jednog, 97 godina, 2.6 plin,auto stvarno u vrhunskom stanju, i za života je rekao tu liniju S6 ce uzeti i niti jednu drugu,mozda i drugo neko auto,ali to ce auto biti u garazi jer mu je evo 30 godina,audi je vozao i novijeg i starijeg,al je rekao da samo to auto hoce i niti jedno drugo pa zato kazem :D hvala ti puno na informaciji
 
Top