semma je napisao(la):zlajaaa je napisao(la):teretanas je napisao(la):djecaci moji masa i definicija se ne rade na treningu nego u kuhinji
naravno, ali i svi znamo da nema učinka od 20 ponavljanja... 8-10 je uvijek, ha masa ha definicija... samo se izbace UH ide trčanje itd.. Plivanje je dobro za održavanja forme..
Ne znamo svi.. 8-10 ponavljanja je ni tamo ni ovamo..
bmwscaner je napisao(la):Bas bi te volio vidjeti da ides u teretanu par godina bez dodataka prehrani i sta ces izgraditi ... qrac
bmwscaner je napisao(la):ja samo govorim iz osobnog iskustva...nagledao sam se pun qrac ljudi sa pricom kao FUJ TO KEMJA OVO ONO pa 2 godine furaju teretanu na mizernoj prehrani ( citaj majkina kuhinja) nista posebno nisam vidio da su naprvili od sebe... A poznam isto tako ekipu koja radi sve po PS plus kvalitetni suplementi i prava prehrna... razlika je očita bar moje iskustvo...
B.M - Floyd je napisao(la):Samo ispravna prehrana,unošenje namirnica sa više proteina,a količinu unosi prema količini vježbi koje radiš i ne boj se ..Ja non stop nešto žvaćem,jedem po manje ali dosta ćešće i redovno radim viježbe .. Ne idem u teretanu uopšte,pičim trbušnjake klasične,trbušnjake na stranu ( na malo drugačiji način),sklekove,savijam šipku i dižem teg svako veče ( u stanu je vježbanje monotono i često se gubi volja za razliku od teretane) a ujutru često u 7 na bicikl i po 15-20 km sa drugarom (kardio trening).. Razni proteini i kreatini ti nisu potrebni ako ne želiš neke ozbiljnije rezultate ( tipa kosmička leđa,ogroman biceps) što na svom tijelu ne planiram ganjat' uopšte jer je po meni to previše a ne vidim neku prednost toga .. Najgore od svega mi je kad vidim momka koji je prije imao 70 kg,najednom se napiri i naduva,sve go mišić do mišića,a za 2 mjeseca vidim tog istog samo se ISPIRIO,ništa više . Čemu ?