Jebo steroide hajmo o hrani
Napišete kako se hranite i zbog čega se hranite tako...
Da ja krenem, kad se posvetim bb kao sad poprilično sam discipliniran, sad sam se odlučio da radim definiciju tj skidanje sala i čuvanje mišića.
Imate 3 tipa konstitucije, ektomorf,mezomorf i endomorf, ja sam neš između endo i mezo više na endomorf...šta je caka kod nas da nas ugljiko debljaju samo tako...što narod kaže od vode se debljamo...i skoro da je tako
zato ugljiko naročito u definiciji su skroz srezani jel druge nema..proteini bez njih nema ništa kad sam na masi idem sa 2,5gr po kg a kad sam na defki idem sa 3gr po kgmase.
Masti su jako bitne al masti kako treba..uglavnom koristim orahe,bademe, masline, laneno ulje...
I idemo klasika 8 obroka, svaki obrok mora biti baziran na proteinima, neki obroci na ugljiko, ostali obroci proteini i masti...ugljiko su samo ujutro poslije kardija i poslije teretane ostalo su uglavnom proteini plus masti..
Prije prvog obroka ima trening laganog inteziteta u trajanju od 30min da bi nakon 6 mjesci to bilo i sat vremena svaki dan...
-Prvi obrok poslije cardia je zobene koje sam potopio u mlijeko ili vodu naveče sad samo malo dodam još mlijeka i 1 mjericu wheya, c vitamin 500mg vremenom dignem na 1gr
-Drugi obrok sam na poslu ili vani ide pileća prsa i povrće ugljiko nema nikako neš sitno iz tog povrća salate al se to skoro da ne računa
-Poslije posla idem u teretanu i tu prije treninga ide 1 mjerica wheya 5gr kreatina i lagano pijuckanje
-Posliej teretane ide 2 mjerice wheya 1 mjerica dexa i 5gr kretina to lagano počenm piti poslije teretane dok nedoćem kući..cca 10min
-šesti obrok ista stvar nakon 1h posliej teretane pileća prsa i opet povrće u ova dva obroka pojedem 0,5kg pileći prsa i povrća jednu manju posudu..par dana jedem pileća prsa a par file od oslića..
-sedmi obrok je posni sir sa orasima ili bademom
-osmi prije spavanja obrok je isto posni sir sa orasima ili bademima
Dakle proteine gledam da budu 250-300gr, ugljiko ne više od 200gr i masti toliko da zadovoljim kalorije...
Jako je teško trenirati na ovakoj hrani što bi rekli nema snage
ali zato salo ide dole mišići se čuvaju...
Takođe gledam da zadovoljim odnos K i Na kroz ove gore namjernice, o tome nekom drugom prilikom nije to za svakog
Otprilike to je to...ako ima neko nešto da pita neka pita...nemojte ovo kopirati trebate naći šta vama godi i vaš jelovnik modificirati prema vašim bb željama...
Da vam rezimiram, proteini se moraju često unositi u manjim količinama iz razloga što se nemože iskorisiti i jednostavno se bace....
Ugljiko u mom slučaju se nepotrebne jel kao izvor energije moram natjerati svoj organizam da troši moje masti a ne ugljiko koje jedem
Treće masti unosim iz više razloga, ali to su 'dobre' masti jedan od razloga što sam gore siromašan kcal tako da to nadoknadim...kombinujem sa proteinima jel neće otići u salo i zadovoljim potrebe mastima u organizmu al sa dobrim...ugl to je ovako nagrubo srž je dosta dublja