za audija a6 3.0tdi commonrail ti mogu reci da nema mane ako je odrzavan u ovlastenom audi servisu!
motori su perfekcija, ovjes gazi preko 200hiljada km bez lupanja i stalnih mjenjana lafeta ,sto je problem kod starih audi modela.Sto se tice mjanjaca 99% su autmatik govorim za 3.0tdi nema trzanja prilikom kretanja ili prilikom kickdowna, neprimjetno salta brzine bez onoga kasnjenja kao kod nekih automatika, ni kvarova a mozes voziti i lagano i sportski cak ima opcija za tiptronic gdje ti mjenjas sam brzine ali ipak nemas totalnu kontrolu npr. ako ga gusis ili forsiras elektrika sama salta dalje.
Ako volis akciju ond 1% sa 3.0 tdi manualni mjenjac to je ludilo!!!! Bukvalno katapult!!! Prvi put kada sam ga vozio koljena su se tresla od adrenalina i to NEMA SANSE DA VOZIS LAGANO!!!!!
Motori 3.0tdi se ugradjuju i u q7 a5 pa cak i u 2008 model a4 sto znaci da su se dokazali.Ima malih razlika u oznakama motora i snage .
Quatro pogon nema konkurencije na trzistu tu moze da prica ko sta hoce !!!! vorsprung durch technik
Od 2009 uradjen je face lift za a6 . Novi farovi, prednji branik, stopvi i novi 2.0tdi comonrail .
ako se odlucis za a6 neces se pokajati jer sam vozio sestice i vozim i vozit cu!!!