Evo iskustvo sa E60 530d pa mozes uporediti. Tj racunaj da je taj 535 nesto skuplji, pogotovo ako je kvar na turbini, jer je biturbo.
Mali servis oko 300KM kod Hame u podrumu, citaj najjeftiniji dijelovi. Onaj vrag u automatskom mjenjacu, wangler kako vec rikno na oko 240k i popravak oko 1500KM. Turbina riknula na 270k pa se i mjenjac opet sjebao, popravak preko 2500KM. Dizne uzasno skupe a i one su na redu da prdeknu kad ovo sve ode. Auto ide haos, a mogu mislit kako ide taj 535. Velik obrtni moment pa ga kida haos.
Iskustvo je od poznanika, sumnjam da je uzimao nove dijelove jer bi bili jos znatno skuplji.
To auto je rizik kupit, jer ga sigurno niko prije tebe nije vozio radi normalne voznje, barem ne u BiH jer takva auta sluze ovdje samo za qrcenja. Uzmu na guzove ajkulu, a kad treba odrzavat nema se za goriva ni za izac sa rezerve. Tako da su to potencijalni mejtovi sa tajmerom da pr'ne turbo, da se saspe mjenjac, da procuri famozni wangler, dizne da proplacu itd.
Vani, npr u Njemackoj su ta auta vjerovatno uzimana za autoputa, odnosno za prelazak vecih kilometraza godisnje pa nesto sumnjam da su ih se vlasnici rjesavali na relativno malim kilometrazama. Pregledao sam sve moguce E60ke na PiKu, svaki ima magicnu kilometrazu od oko 220k, ima poneki i 270-280k i to je to. 80% mejtova vracenih sa Bog zna koliko.
Usput, sjetih se sad dok pisem, znam da je jedan lik koji takodje vozi E60 535d izmijenjao skoro sve moguce na autu. Agresivna voznja mu je pokidala sve. Samo ne znam koliko ima na satu.
Jedino polagat nadu u to sto je LCI pa je koliko toliko mladji, i da ga je fakat vozila neka picajzla.
I de kad smo kod tog "pravih xxx000 kilometara" i vizuelno stanje auta, znam za E60 koji je bio skrsen do prednje sajbe, kokpit unutra bio zapaljen i sav izbijen. Auto je nekako sredjeno da ti nikad ne bi rekao da je to bilo udareno. Motor bio ustelovan do max, unutra sve novo, cojk bi reko evo ga ocuvan.