BMW E38 725tds

BMW E38 725tds

Početnik
Pozdrav,planirao sam ubrzo kupiti novo auto no zainteresovalo me je samo jedno to je kao sto u naslovu bmw e38 dakle interesuje me kakvi su ovi motori tds cuo sam valja nevalja ili rekla-kazala kakvi su sa djelovima odrazvanjem a i opcenito o ovom BMW pa ako i vi imate neku preporuku za neki bmw e38 sa drugim motorom do 12-13milja :D http://www.pik.ba/artikal/3558539/bmw-725-tds-061-779-732/;)
 
Član
drug ima 525tds jbg kaze da je dobar ne trosi puno ide fino :D a ovaj je dobar bmw fino izgleda,,a ako ces vec uzimati bmw dizel trazi 3.0 :cool:
 
Član
Nij loš tds motor , nego je kod nas problem što je većina izvožena do maximuma , pa zato nastaju problemi.
Ja bi ti preporučio 728i , kolega ima već sedmu godinu (prije 4 godine ugrađen sekvent plin), a uzeo ga je sa 313.000km , jedino vandredno sem redovnog održavanja je imao problem sa alternatorom (stavio drugi).
 
Član
imao moj tetak prosle godine 725 tds, bio sam sa njim kod majstora.... 2 lafete i 2 opruge 800KM
 
Član
Ta serija BMW a je jako kvalitetna udobna i izdrzljiva . . .

na nasim prostorima ih nema puno i to malo sto ih ima u jako losem su stanju i zapusteni su
ne odrzavaju se kako treba i slicno . . . skupi se za odrzavat svaki od njih je imao problem neki
s mjenjacem sto zbog godina sto zbog kilometraza tako da za pocetak na to najvise obrati paznju
jer je mjenjac i bilo sta oko njega jako skupo . . . ali ako nemas para tj fina primanja nemoj ni kupovat
ovakvo auto nikad ne znas na sta mozes naletit . . .
 
BHT Ovisnik
u mene je stric imao ovu samo 730d imao je problem s automatik mjenjacem,nije mogao ni ovdje u nas naci,inace je iz austrije,i dao je za dijelove,kupi osebi novu 7-cu,al kaze da ga iance drama sluzila
al prijatelju gdje ces na ovoliko auto samo 140ks il manje,ja da kupujem ovaku lađu minimum 3.0 ili taj 2.8,falit ce ti snage;)
 
Početnik
Da potezak je on ovaj me isto privlaci :D http://www.pik.ba/artikal/3708226/bmw-e38-730i-plin/ ;)
 
Član
ako vec uzimas uzmi 4.0,5.0 jaci su djelovi i izdrzljiviji za vece motore,kazu ko kupuje ovo vozilo negleda na potrosnju ipak ovo je luksuzna limuzina ;)
 
Član
previse je skupo voziti ovo, uzmi samo za primjer redovno odrzavanje koliko te izadje, ipak su ovo limuzine vise klase, a nedo bog jos da naletis na los primjerak, to su rupe bez dna..moj prijedlog da ovo zaobidjes.. bolje tricu uzeti ili eventualno peticu bmw..
 
Član
mokeBass je napisao(la):
previse je skupo voziti ovo, uzmi samo za primjer redovno odrzavanje koliko te izadje, ipak su ovo limuzine vise klase, a nedo bog jos da naletis na los primjerak, to su rupe bez dna..moj prijedlog da ovo zaobidjes.. bolje tricu uzeti ili eventualno peticu bmw..

slazem se,ovo nemoze svak vozit;)
 
Član
sto da ne auto je predobro, lijepo a kvalitetno, a nije sad ni ppretjerano skupo, jes da mu je to i mana da mu je cjena opala samo tako, al eto.. uglavnom moja preporuka 2.0 HDI sa 136ks i 320Nm bice nego dovoljno a potrosnja nije neka... sve u svemu novije vozilo a jeftinije za odrzavanja od bmw-a

ja sto je i najbitnije kod peugeota, taj famozni FAP filer, kod ovog modela se mijenja svaki 180 hiljada dok je kod starijih modela se mijenjao na 120hiljada, kod nekih cak i na 80hiljada.. ja motor je sa comonrail ubrizgavanjem.. prije kupovine provjeri servisnu i pravac ovlasteni servis.. javi sta odlucis
 
Top