BMW e36, hajmo BMW znalci

BMW e36, hajmo BMW znalci

MTR

Član
nema BMW-a bez sestaka ako je 320 samo iza 1994-te , 323 i 325 su isti motori samo druga snaga , 325 je bolji od 328 jer mu je razlika u snazi samo u par konja a razlika u potrosnji ogromna

Ja sam isto puno raspitivao se, jer sam htjeo uzeti taj model BMW-a, nazalost finansije na kraju nisu uspjele poklopiti se, jer one koje sam gledao, ljudi stvarno traze previse para za auta koja su bila stara po 15-19 god! U glavnom raspitivao sam se najvise oko ovih dizelasa, 2.5 6 cilindara, td i tds, koliko sam uspio saznat, nisu losi motori, imaju fabrickih problema tj. zna im otici injektor dizna, elektronika bosh pumpe i sama bosh pumpa! Sve se to polovno da sredjivati, al' nisu ni malo jeftini kvarovi, ovaj td je nekih 115 konja i trosi nekih 10 lit normalne gradske voznje, sto je ajmo rec' za snagu i dizel motor malo veca potrosnja, tds bi trebao isto toliko da trosi, jer je malo moderniji motor i ima 143 ps, al' racunaj da tu ustedu na gorivu ces najvjerovatnije izgubit na skuplju registraciju i osiguranje! I ja i dalje ne odustajem od tog' auta, jer mi je trenutno zelja da ga kupim! Sto se benzinaca tice 1.8 preporucuju za svakodnevne potrebe i ko se vozi vise! Jaran jedan ima ovog td od 115 ps, vozi ga vise od godine i lik bukvalno nista ne mijenja na autu, gazi ga, dusu mu vadi, nista ne mijenja, jest da je u losem stanju, al' jos ga nigdje nije izd'o, i dalje ide, i uputi se po cijeloj BiH i HR sa njim stalno, ne izdaje ga haha!

Rodjak je imao isto TD-a limuzina, jbg-a on je kod majstora bio dan-noc, jer se zaj*ao i kupio "istroseno" auto, a i on lud sam od sebe, unistavao ga i na kraju proda, a ovaj sto je kupio nikad nista mu se nije pokvarilo hehe!

Član
Kod mene je e36 318is i mogu ti reci da je auto stvarno odlicno, potrosnja jeste malo velika ali nema veze. Motor fino povuce, 140konjica taman :D Gazi preko 210km/h. Kod mene nema klimu jedino ali je ostalo full, moram te razocarati nije na prodaju hehehhe ugl super auto, ako te nesto vise zanima slobodno pitaj ;)

Član
beZZa je napisao(la):
Kod mene je e36 318is i mogu ti reci da je auto stvarno odlicno, potrosnja jeste malo velika ali nema veze. Motor fino povuce, 140konjica taman :D Gazi preko 210km/h. Kod mene nema klimu jedino ali je ostalo full, moram te razocarati nije na prodaju hehehhe ugl super auto, ako te nesto vise zanima slobodno pitaj ;)

koliko te izadje registracija?
koliko trosi otprilike.. znam fabricke podatke za svaki od njih, al uzivo je malo druga prica :icon_smile:

beZZa je napisao(la):

Mozes li reci koliko ti se krece potrosnja normalne gradske voznje?

MTR

Član
eee , hocete bembare da vozate a brinete koliko trosi , po meni ko oce BMW E36 pa gore , mora u steku imat milju mara za nedaj boze kvara

Član
nije problem u miljama.. problem je u prici koju treba sloziti starom da dopusti kupovinu istog
shvatas me :D

sub3r je napisao(la):
nije problem u miljama.. problem je u prici koju treba sloziti starom da dopusti kupovinu istog
shvatas me :D

Haha to je i u mene problem bio!

Ako i budes upustio se u kupovinu tesko ces naci normalnog, po normalnoj cijeni!

Ja sam razmisljao sebi stranca da dovezem, moze se u austriji naci jeftino, registrovala bi rodica na sebe i ovdje jedno godinu dana vozit (dok je registrovan) pa u dijelove, i onako nisam osoba koja jedno auto vozi dugo! Al' i mene je stari zaj*av'o, sta ce ti stranac, 'vako-'nako i mor'o sam i od te ideje odustat, i kupim Vectru, jeftino mi izleti!

Član
sub3r je napisao(la):
beZZa je napisao(la):

koliko te izadje registracija?
koliko trosi otprilike.. znam fabricke podatke za svaki od njih, al uzivo je malo druga prica :icon_smile:

Registracija izadje oko 515km cini mi se, ugl je 500+km... Potrosnja ti zavisi od nacina voznje na otvorenom trosi pravo malo dok ga grad ubi, a gasanje posebna prica :D Otprilike na otvorenom 7l, grad 11l, gasanje 15+ :) Al' vrijedi vjeruj mi :D

Član
MTR je napisao(la):
pa reci mu da je 1,4 HDI motor u njemu :lol::lol::lol:

Ma puno to troši,guta ko ludo:lol::D

Kakva ba potrošnja ljudi,kada sam prodavao golfa gti imao sam 100 poziva s pitanjem:"koliko troši?",troši koliko god uspeš;)

Član
Mislim da je BMW 318i najizdrzljiviji sto se tice motora.Imao 4god E36 sa tim motorom ,presao 380000 radio ko doksa, dok ga nisam prevrnuo na krov :) Potrosnja prosjek oko 10-tak lit.
Posle njega vozio godinu dana 325td cini mi se 115KS,potrosnja prosjek 8lit,ali nisam bio zadovoljan,kvario se

Vidim danas u gradu, prodaje se E36 limun zuti 318i ,mislim da je 94-95 god,bas ocuvan

Član
Kod mene je 1.8, vozam godinu dana i extra zadovoljan.. Potrosnja je oko 10 litara normalne voznje..

Član
kod mene onaj bio 1.6 trosio 7 litara ono srednjom voznjom (nije ni normalna voznja ali nije ni divlja):cool:

a kad sam ga prodo,,u novog vlasnika kroz dva dana puko zupcasti,,,otiso motor u pi.maternu;)