BMW E36 325 TD i TDS savjeti/iskustva!

BMW E36 325 TD i TDS savjeti/iskustva!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovako interesuju me informacije o navedenom modelu BMW-a sa motorima 325 td 116 hp i tds sa 143 hp, intresuju me iskustva kakvi u ti motori zapravo, mada me zanima licno od onih koji su imali/imaju, jer na netu ne mogu naci nista pametno, jedni pisu jedno, drugi drugo, ne zna covjek sta zakljuciti! Sta zapravo najvise gledati kod takvog motora prilikom kupovine, da me kasnije ne bi kostala skuplja pita nego tepsija! Kako su se pokazali ti motori? Sto se potrosnje tice, manje-vise me ne zanima, jer znam sta bi kupio/kad bih uzimao!Al' cisto informativno nek' napise neko svoje iskustvo sa potrosnjom! Interesuju me ostale stvari, kakvi su sto se odrzavanja ticu, koju otprilike kilometrazu gledati, mada i njoj nije za vjerovati, al' eto moze posluziti za neki pravac! U kratko, sve me interesuje :lol:.. I da napomenem, sto bi mozda znacilo dosta, da mi "hrpa" konja ne igra vaznu ulogu, jer volim samo laganu voznju i kuliranje u voznji, ektremne brzine me ne zanimaju, vec da ja mogu lagano magistralama nasim kretat se nekih 90-120 ovisno gdje se nalazim i kakvi su uslovi na putu! I kroz carshiju laganice max 40 :D

Član
imam e36 325i i dosta znam o toj liniji pa ti mogu reći štogod...ti dizeli nažalost troše malo više...i od 10ak takvih auta 2 su ispravna!:icon_sad:

BHT Ovisnik
rođak mi je davne 96-e uzeo novu E36 2.5 TDS i vozao sve do prije neke 2 godine,posto se i meni jako sviđa kaze ako uzimao neces se pokajat jer su dovoljno snazni i dobri za odrzavat,znam da nikada nije imao vecih problema,uglavnom on ga je jako hvalio

CoL3-99 je napisao(la):
rođak mi je davne 96-e uzeo novu E36 2.5 TDS i vozao sve do prije neke 2 godine,posto se i meni jako sviđa kaze ako uzimao neces se pokajat jer su dovoljno snazni i dobri za odrzavat,znam da nikada nije imao vecih problema,uglavnom on ga je jako hvalio

I meni se stvaro svidjaju, u tom nekom rangu godista auta koja su se proizvodila tako tih poznatijih brendova, ne mogu naci nista da mi se svidja toliko da bih uzeo, ima ono modela nekih, al' nekako mi ove e36-ice najvise se svidjaju od svih koje sam razgledao tako da su cijene priblizne! Znam ja da mnogi kazu mozes za pare koje bi dao za 15 god starog BMW-a mogu uzeti fiata il' slicno 2002/03 god. al' to auto nikad nece pruzati isti osjecaj kao BMW, sa rodjakom sam se vozio on je imao E36 i auto ne normalno dobar osjecaj u voznji pruza :D.

s52M je napisao(la):
imam e36 325i i dosta znam o toj liniji pa ti mogu reći štogod...ti dizeli nažalost troše malo više...i od 10ak takvih auta 2 su ispravna!:icon_sad:

Ma nemam ja tesku nogu, al' bas nikako, tako da bi mogao imati solidnu potrosnju u odnosu na snagu/tezinu auta! St ose tice tog' 2.5 sto ti imas on je 192 PS ako se ne varam? I mogu reci da bi to auto kod mene ostalo sigurno pola snage ne iskoristeno, bezze bi placao skupu registariciju i potrosnju i odrzavanje za auto koje ne bi iskoristavao onoliko koliko je ono moguce, tako da mi ta investicija nije bas isplativa! Dobijao sam jednog 92-93 nisam siguran 325i sve je imao osim klime za 5000 marki, ne registrovan, mog'o sam ga i manje platiti momku zapelo, al' prevelik mi je to trosak, jer ne bi iskoristavao to auto kako ono zapovijeda hehe

BHT Ovisnik
meni u tom rangu za te pare sto se sviđa E36 i audi C4,jedno od tih ce mi mozda bitnaredno auto poslije jette:icon_smile:

Član
drug ja imam 325i i sto se tice zamjenskih dijelova za njega nisu skupi, ne kvari se i zahvalan je za odrzavat, e sad sto se tice dizelskog motora neznam, ali za ostale dijelove ti je zahvalan i nije skupo odrzavanje...;)
i da cuo sam da imaju problema sa bos pumpama ti dizel modeli ali nije iz prve ruke, tako meni rekli:icon_smile:

adohera je napisao(la):
drug ja imam 325i i sto se tice zamjenskih dijelova za njega nisu skupi, ne kvari se i zahvalan je za odrzavat, e sad sto se tice dizelskog motora neznam, ali za ostale dijelove ti je zahvalan i nije skupo odrzavanje...;)
i da cuo sam da imaju problema sa bos pumpama ti dizel modeli ali nije iz prve ruke, tako meni rekli:icon_smile:

Ma mog'o bi mozda izdrzat odrzavanje, al' sto se tice registracije i potrosnje, nije mi isplativo, jer k'o sto reko, to auto je previse jako za mene, ja nisam neki fanatik za brzom voznjom, volim da sa vozim polagano, ono ne sad da pratim ogranicenja al' i ne odstupam puno od njih, ja sa svojom voznjom bi taj motor ulijenio totalno i kako god okrenem nije mi isplativ!

s52M je napisao(la):
bem ti život!počeo mi vanos klapati danas :icon_sad:

U cemu se ti kotrljas ? :D

Super Moderator
2.5 TDS je dobar
kod mene je u petici bio takav motor pregazio puno km inace predju 500-600 000 bez problema
imaju problemcic cini mi se s glavom motora ali ostalo je super koliko ja znam
ono tek nakon 2500/min ide fino a ispod je trom skroz
uglavnom evo da ti jos nesto kazem... 325i ne trosi puno vise od 325tds tako da ja bi prije 325i uzeo ako je bas ocuvan mada ces ih tesko kod nas naci ;)
sretno drug....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.