Član
Došao i na mene red.
Ukratko: imao sam saobracajnu nezgodu krajem prošle godine (onesvjestio se za volanom), koma i bolnice nekoliko dana. Dok nije počelo fino vrijeme, nisam mogao raditi jer nemam garaze ali evo da pocnemo.
Nešta o autu:
- Kupljen od strane jednog pol. inspektora koji je dobro čuvao auto
- Radio sam male stvarčice na njemu prije gore navedenog
- Nema hrđe za divno čudo, early coupe model iz '84 320i
- Swap motora '87 324d (320i riknuo motor, ovo je bila rezerva)
- Jako rijetak model (prvi vlasnik bio neki šeik iz Arabije koji ga je čuvao kao kolekcionarsko auto)
Prvo pranje:
Prvo ljeto (dvije mace):
Nazalost, kao sto sam rekao, imao sam lose iskustvo sa njim krajem prosle godine. Ovo su slike auta poslije nezgode, kada je auto bilo izvuceno iz provalije.
Koliko znam auto je zavrsilo na boku preko stabla.
Auto nisam nikad namjeravao prodati, tako da, odlucio sam da vise naucim o njemu i usput ga i popravljati. Prva stvar, prozor.
Lik poslao prozor za model mid 88 i više, a trebao za 87 i nize (godina razlike = bačeno 50KM). Ugl, ovaj ispod je 88, vidi se da se rebra ne poklapaju.
Tokom zime, skinuti svi dijelovi koji se nisu mogli popraviti.
Da li vrijedi popravljati? Sigurno ne. Ali ipak cu to da uradim
Polu ziv, polu mrtav:
U međuvremenu, odlučio sam da potrazim neku peticu, po mogucnosti E34 525.
Do tad.. nastavak radova
Ukratko: imao sam saobracajnu nezgodu krajem prošle godine (onesvjestio se za volanom), koma i bolnice nekoliko dana. Dok nije počelo fino vrijeme, nisam mogao raditi jer nemam garaze ali evo da pocnemo.
Nešta o autu:
- Kupljen od strane jednog pol. inspektora koji je dobro čuvao auto
- Radio sam male stvarčice na njemu prije gore navedenog
- Nema hrđe za divno čudo, early coupe model iz '84 320i
- Swap motora '87 324d (320i riknuo motor, ovo je bila rezerva)
- Jako rijetak model (prvi vlasnik bio neki šeik iz Arabije koji ga je čuvao kao kolekcionarsko auto)
Prvo pranje:
Prvo ljeto (dvije mace):
Nazalost, kao sto sam rekao, imao sam lose iskustvo sa njim krajem prosle godine. Ovo su slike auta poslije nezgode, kada je auto bilo izvuceno iz provalije.
Koliko znam auto je zavrsilo na boku preko stabla.
Auto nisam nikad namjeravao prodati, tako da, odlucio sam da vise naucim o njemu i usput ga i popravljati. Prva stvar, prozor.
Lik poslao prozor za model mid 88 i više, a trebao za 87 i nize (godina razlike = bačeno 50KM). Ugl, ovaj ispod je 88, vidi se da se rebra ne poklapaju.
Tokom zime, skinuti svi dijelovi koji se nisu mogli popraviti.
Da li vrijedi popravljati? Sigurno ne. Ali ipak cu to da uradim
Polu ziv, polu mrtav:
U međuvremenu, odlučio sam da potrazim neku peticu, po mogucnosti E34 525.
Do tad.. nastavak radova