bmw 320i kocka

bmw 320i kocka

Član
Imam ponudu da mjenjam za svoju mazdu(mazda 323 1.6) bmw-a 320i kockicu,motor redni sestak.Pa me zanima vase misljenje da li se isplati mjenjati isto tako da li se u njega isplati ugradjivati plin.Kakvi su za odrzavanje?
Hvala unaprijed.

Član
pa bmw je to a jos sestak nemas sta tu puno da razmisljas plin se isplati naravno,odrzavanje znas i sam imas et japanca pa su cijene slicne...samo sto su E30(kockice) 90% ubijene do neiznemoglosti

Član
brate sto se tice kocki, imaju prednosti i mana...
mane brate trose ko lude,ja sam imao 1.8 kocku nisam mogao nasuti.. drugo malo su skuplji djelovi nasuprot pojedinih svaba:D..zimi ili po kisi moras dosta paziti i imati dobre gume, nije ista tezina naprijed i nazad.... npr otisao mi je diff, dalje bilo je nekih komplikacija oko ubrizgavanja goriva, neznam tacno objasniti, ma svasta nesto....
mislim ja sam imao lose iskustvo, sa bmw-om, ali kad bi naletio na dobru kockicu opet bi uzeo...
a sto se tice prednosti znas i sam ...
a ako hoces dobru kocku morat ces je i masno platiti bgm cjene su negdje oko 4-5 miljda... neki extra primjerci...
opet po meni bolja je kocka od mazde, ja bi mjenjao, samo ako je dobra mehanika, ostalo se da rijesiti...;)

a sto se tice ugradnje plina ako se na icemu isplati isplati se na bmw-u... npr ugradnja plina za njega je malo skuplja, meni su trazili 600km dole u radicu, na palama, da je karburator bilo bi jeftinije... sto se tice potrosnje brate racunaj 12l benzina minimalno, a moze srknuti koliko hoces, pusti suplje price da trose oko 8l, kao sto su mene ubjedjivali... ako mislis ga duze vozati ugradi plin i rahat si...

MTR

Član
gledaj samo onu iza 1986 godine sa 95 kW , a jos bolji ( citaj najbolji ) sa skoro istom potrosnjom 325i , brrrr najezim se kako je dobar 170 KS , 1988 godine , aferim :cool:

Član
na potrosnju racunaj od 11 pa na vise litara ako ces imalo voziti :D
a sta se tice ostalog motor nepoderiv , nemoj stiskati na hladno, uvijek pazi da imas kvalitetno 15/40 ulje unutra i rashladne tekucine da ne nedostaje na to su osjetljivi. Sta se tice podvozja cijene su nesto prihvatljive npr kugle su sve 4 oko 200km , sva 4 nova amortizera kyb ili bilstein oko 500 km , prednji diskovi i plocice oko 200 tako da nije nista preskupo. S tim ako nadjes kocku u OK stanju moras je i platiti a ako kupis drop od auta samo ces plakati vecinu godine i gledati auto parkirano ispred kuce. tj imat ces nepokretnu imovinu :D

MTR je napisao(la):
gledaj samo onu iza 1986 godine sa 95 kW , a jos bolji ( citaj najbolji ) sa skoro istom potrosnjom 325i , brrrr najezim se kako je dobar 170 KS , 1988 godine , aferim :cool:
nesto onakvo ko u mojoj garazi :D

Član
To sam cuo za motore da budu pretezno poderani,ali naravno da cu ga prije nego sto ista odlucim generalno pregledati.
Hvala na savjetima. :icon_smile:

Član
kao sto rekose,trazi 95kW,onaj stariji je 92...ide fino...trosi 10+ gradske...otvorene 7-8-9,zavisi kako ga vozis
blize 9 nego 7,al et:D
mada ti to nije najbitnije,plin moze al sekvent,drugu je detonacija poderala protkomjer,to ti je 100KM...ako nadjes dobar primjerak neces imati problema...al ipak pogledaj i 325i sa 126kW,to je vec uzivancija;) kad vec mislis plin stavljat,gotovo isti motor kao i 2,0,tacnije samo zapremina drugacija;) ide neuporedivo bolje,trosi skoro isto,mozda malo vise... mada,znas kako kazu, iza svakog bmwa stoji jedna dobra bandera...cuvaj se toga;)

Član
edoze je napisao(la):
kao sto rekose,trazi 95kW,onaj stariji je 92...ide fino...trosi 10+ gradske...otvorene 7-8-9,zavisi kako ga vozis
blize 9 nego 7,al et:D
mada ti to nije najbitnije,plin moze al sekvent,drugu je detonacija poderala protkomjer,to ti je 100KM...ako nadjes dobar primjerak neces imati problema...al ipak pogledaj i 325i sa 126kW,to je vec uzivancija;) kad vec mislis plin stavljat,gotovo isti motor kao i 2,0,tacnije samo zapremina drugacija;) ide neuporedivo bolje,trosi skoro isto,mozda malo vise... mada,znas kako kazu, iza svakog bmwa stoji jedna dobra bandera...cuvaj se toga;)

Ako od ovog ne bude nista vidjecu mozda cu i traziti,to za plin sam mislio da radim ako ga uzmem.
Hvala na savjetu ;)

Kocka je to ;)
Na mehaniku obrati paznju .. Nema dobre kocke bez 4-5 hiljada ..I mnogo bolje ti je 325,malo vise potrosnje a puno vise zadovoljstva ;)

Član
to auto ima PFEBA body kit koji je dosta skup.. jos da nadjes prednji originalni branik bilo bi xtra.. a onako nije bas da je zlatna ali nije ni ogavna :D moglo bi nesto biti od tog auta ako je zdrav limarijski i mehanika da je kolko tolko OK stanje