Član
mirza_mali je napisao(la):U kratkim crtama mozes sam samo nije ni skupo u radnji da se odradi 20-30 km max moras acu napolje, plastika ona hdi napolje, crno crijevo pod sajbom od zraka napolje ono ide sirinom motora cijelom i onda ti je tu egr treba ti komad lima i zablokiras gdje vraca u usis zrak napravis kao podlosku i to se rikverc sve vrati
black__anegllll je napisao(la):Ljudi kad ej vec tema o ovom EGR ventilu da priupitam iskusne
IMam passata 3b 97' prva generacija znaci takozvanog passata 4..1.9 TDI 66 KW
i skoro ga kupio i vozio jedno vrijeme sve bilo ok..vuko ko lud (za 66kw)
sve dok nisam prvi put na magistralu izasao i poceo preticat..i na 140 km7h u 4 na mozda 3.500 rpm samo ga utusi..i izgubi snagu..i vise neubrzava
i tako sam vozio par kilometara bez snage..i stao.obavio sto sam trebao krenuo opet vuce ko blentav :icon_confused:
i tako isto..do 140 u al sad u 5brz opet utusi se..negdje na 3200 rpm kao da zacepi nesto..i samo crn dim izbacuje kad pritisnem..i tako sve trajalo dok ne ugasim auto i opet upalim...do ponovnog zacepljenja..
zatim ,KROZ PAR DANA..odjednom mi izgubio snagu skroz-popucala crijeva turbine..i to zamjenim opet vuce extra..turbina pišti..nepusi...al opet cim predjem 3000-3500 rpm..( I TO uglavnom u 4 I 5 BRZINI..).motor se ugusi..i sve do ponovnog gasenja paljenja nema snage...
AJ DA CUJEM VASA MISLJENJA?? JA SUMNJAM NA EGR VENTIL
P.S PASAT NEMA BOARD..STO ZNACI GRESKE OKO UKIDANJA EGR SU ISKLJUCENE 100%
Nije EGR kod tebe je MAF prije jer EGR nema efekta preko 2 hilj obrtaja on je u funkciji samo iz niski da povuce
hvala drug