BALVANI SA OTRGNUTE PRIKOLICE PRIGNJEČILI FORD-FIESTU

BALVANI SA OTRGNUTE PRIKOLICE PRIGNJEČILI FORD-FIESTU

Član
Juce bas naletio kad se ovo desilo pa moro kruzit 10 km do Doboja


balvani.1338791592.99.jpg



BALVANI SA OTRGNUTE PRIKOLICE PRIGNJEČILI FORD-FIESTU USLJED ČEGA JE SMRTNO STRADAO VOZAČ FISETE SEJDO DELIĆ


Usljed pucanja vučne rude,sa kamiona se otkačila prikolica sa balvanima i prevrnula.U momentu prevrtanja,iz suprotnog pravca dolazilo putničko vozilo Ford-fiesta.Trupci balvana prignječili u putničkom automobilu Sejdu Delića(1959) iz Mravića koji je
Usljed teških povreda podlegao u JZU“Poliklinika“Doboj Jug.


Stravična saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva bvozila,na žalost odnijela je jedan život.Sejdo Delić(1959) iz Mravića,općina Doboj Jug preminuo je u JZU“Poliklinika“Doboj Jug usljed zadobijenih povreda nedugo nakon nesreće.
Nesreća se dogodila u nedjelju u 18,55 sati na magistralnom putu M-17 na prilazu mostu na rijeci Usori na ušću u r.Bosnu tako što se teretni kamion marke“Mercedes“2653 reg.oznaka 644-M-544 natovaren balvanima,vlasništvo autoprevoznika Piljug Selima iz Kaknja kojim je upravljao vozač P.I.(1981) ,a koji je vukao i prikolicu reg.oznaka 688-E-461 takođe sa istim teretom kretao iz pravca Maglaja prema Doboju i momentu približavanja mostu na rijeci Usori,usljed pucanja vučne rude prikolica se otkačila od kamiona i sa teretom prevrnula.U momentu prevrtanja prikolice iz suprotnog pravca dolazilo je putničko vozilo Ford.fiesta reg.oznaka 818-A-853 kojim je upravljao Sejdo Delić.Trupci balvana su direktno pali na Forf-fiestu i prignječili vozača Delića koji je intervencijom dežurne hitne službe sanitetskim vozilom prevežen do JZU“Poliklinika“ Doboj Jug gdje je zbog težine povredapodlegao.
Saobraćaj iz pravca Tešnja i Maglaja prema Doboju usmjeravao se nekoliko sati alternativnim pravcem(regionalni put Maglaj-Doboj) preko mosta na rijeci Bosni u Mravićima .
Mjesto nesreće obezbjeđivala je saobraćajna policija SJB Doboj,a istragu vodi nadležno tužilaštvo u Doboju.

Piše: Miralem Begić
 
Član
Boze sacuvaj. Ne moras ni divljati i voziti brzo a ubije te neko na cesti ni kriva ni duzna :icon_mad:

R.I.P nastradalom :icon_cry:
 

187

Član
R.I.P nastradalom :icon_cry:

Meni se desilo da idem iza kamiona "drvosjeca" gdje mu se odvalila stranica i ispalo je par manjih balvana.. sreca nisam brzo isao pa sam susporio i zaobisao..
 
phantom je napisao(la):
a nije mi jasno kako ima pravo vozit prikolicu sa drugom registracijiom

To druze tako ide, pa prikolica ima posebnu saobracajnu i posebno se registruje;)

Steta zivota, ali ne vidim kako je mogla puci, ili je bila prije pukla pa lose varena... Desava se da stica pukne, a ruda..hm:icon_rolleyes:
 
Član
ja cim naidjem na kamion s prikolicom ili s rasipnim teretom drzim veliko odstojanje do prve prilike da ga obidjem ,rizicno je za voziti iza takvih definitivno, ovo je vec ko zna koji slucaj da ljudi ginu radi prikolica...
a ovdje neisporavno vozilo, vjerovatno i pretovareno i eto ode jedan zivot u nepovrat...ne znam sta uraditi protiv ovakvih firmasa i nesvjesnih ljudi
rip
 
Član
Nikakvo čudo nije,jer sa obzirom kakve krševe voze na putevima za prevoz razne robe,plus većini teško ili mrsko osigurati teret,čudi me da ovakvih slučajeva nema još više.Lično sam dva puta mjenjao šajbu i farbao haubu jer vozač pretovari kamion šljunkom,a pri tome nece ni postojecu ceradu da navuče,a za njim sipa li sipa.Tako da je ovo samo pitanje vremena kad će se desiti opet nesto slicno.
 
Član
Ispred mene je isao kamion i u ostroj krivni mu pospadaju betonski blokovi sreca drzao odstojanje
 
Član
Vjerovatno preopterecenje, gledam kolko raja tovari i sta radi sa ovim kamionima to nije normalno. Svuda u svijetu balvane voze kamioni do prve zeljeznice i onda to dalje ide vagonima, prvo sto je isplatnije za posiljaoca i primaoca druga stvar putevi ostaju citavi. Danas sam ovuda prolazio putari su samo makli drva sa ceste one kore poreda puta i dalje stoje, zar je tesko uzet cetku pa maknut u travu nek puhne jaci vjetar sve ce iznjet na put i eto ti belaja il ce nekog iznjet sa puta il ce neko gumu probit...Ovo u nas nedo Bog nikom, da imamo autoputeve ko Njemacka ja msm da bi djelova na njima bilo da bi covjek od Doboja do Zenice mogo sastavit komplet auto....

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/389320_450434748318060_100000546170970_1600424_1490504743_n.jpg
 
Član
ja ovakve kamione odma preticem, makar bila trodupla puna, upravo zbog ovakvih situacija
 
Top