Kad vec svi pisu, da i ja ukratko opisem svoj
"Projekt Agama"
Radi se o custom bajku, znaci nema ga kupiti sa takvom konfiguracijom ...
1. Ram - Capriolo Agama 19" (znam da je Capriolo medju losijim proizvodjacima, ali izletio mi je skoro pa dzabe,a kod rama mi je ionako najbitnije da je alu, i da lijepo izgleda, a to da li je laksi ili tezi 0.5 kg mi ne igra nikakvu ulogu, kao ni to da li pise Rog, Capriolo, ili TREK, CUBE i slicno)
2. Tockovi - DT Swiss 445D (jako lagani tockovi, sa jako malim otporom kotrljanja, u zadnjoj nabi su industrijski lezajevi kojima nije potrebno odrzavanje, a imaju minimalan otpor kotrljanja. U planu je kupiti i prednju nabu sa istim lezajevima)
3. Gume - Specialized - The Captain (prednja 26x2.2, zadnja 26x2;, Prednja je sira radi boljeg gripa i kontrole. Ove su dosle na tockovima, a kad se potrose idu SCHWALBE Racing Ralph ili Nobby Nic)
4. Prednja viljuska - RockShox RECON (uljni amortizer sa lockout-om, podesavanjem rebound-a i podesivim hodom od 80-120 mm)
5. Pogonska grupa - SHIMANO Deore XT M770 (srednji pogon i zadnji pogon. Od Shimana jedino bolje ima XTR, ali to su trkace komponente kojima je cilj samo u sto boljim performansama, ali zato imaju jako malen vijek trajanja, cesto se moraju servisirati i mijenjati)
6. Mjenjaci - SHIMANO Deore XT M770 (prednji mjenjac 3 brzine, zadnji mjenjac 9 brzina)
7. Rucice mjenjaca (shifteri) - SHIMANO Deore XT M770 (Rapidfire, 2way release)
8. Kocnice - AVID ElixirR (hidraulicne kocnice visokih performansi sa diskovima od 185mm napred i 160 mm nazad)
9. Lula i volan - Ritchey Comp
10. Pedale - SHIMANO SPD
11. Sticna - TRUVATIV XR
12. Sjediste - Selle Italia - Corratec
Jos je u fazi sastavljanja, tacnije cekam da mi stigne prednja viljuska i mogu ga sklopiti, a i to bi trebalo biti za koji dan, a onda, sto bi reklo Bijelo Dugme, "Hajdemo u planine"