Ne smije padati temp. Nije ispravan termostat sigurno. Mora da przi na ventilaciju
Kad je čovjek postavio pitanje ono je glasilo ovako:
Ej ljudi mijenjao sam termostat.medjutim kad se auto ugrije na radnu temp dakle 90 kad krenem voziti niz strmo i ako mi je grijanje pojacano na 3 ili max 4 tem opada do 70 zna li neko u cemu je problem
Da je čovjek napisao da mu se to dešava na ravnom putu,na uzbrdici,da mu treba vječnost da postigne radnu temperaturu,da je ne postiže nikako,da mu kazaljka od temperature vrlo brzo ode u crveno područje,itd itd,složili bi se svi da se vjerovatno radi o termostatu......
Ali čovjek to nije ništa naveo,pa čak ima i potvrdu da se takve stvari dešavaju i kod drugih,i da to oni smatraju normalnim
Predložio bih da za ubuduća pitanja vezana za temperaturu motora,grijanje,hlađenje,ili bilo kakvih pitanja vezanih za tu tematiku uopšte ne raspravljamo
Zašto gubiti vrijeme beskonačnim raspravama,razmjenama mišljenja,kad je za sve kriv ...termostat
Ništa drugo nije i niti može biti uzrok "kvara"
@Hirurg,sorry..moj post nema veze na tvoj odgovor,nego uopšte na ovu termostat maniju