Član
dino_ze2 je napisao(la):zAaKy je napisao(la):Evo da i ja uletim u temu, moram mjenjati lamelu, počela proklizivati, a pošto je starije auto ne isplati mi se set kvačila uzimati tj i korpu i ležaj, jer je sve 140 km. Neki su mi govorili da je potrebno mjenjati i korpu i ležaj jer je kvačilo tvrdo. Pošto meni to ne smeta (tvrdo kvačilo), ja bih zamjenuo samo lamelu, i koliko bi to moglo trajati, da nebi opet morao ubrzo mjenjati cijli set.
Auto je Kadett E 1.3i
ako vec radis uradi kako treba,kvacilo sto ti je tvrdo korpa ti je polosa,a sve ce opet da vidis kad se mijenjac skine,mozda silom prilike promijenis obadvoje,a mijenjanje u kompletu traje mozda neki do 2 h,promijenis set i rahat coek
Posto kadet u pitanju kod njega se kvacilo vadi bez skidanja mijenjaca,posto sam to radio par puta ne treba mi vise od 1 sat da sve bude gotovo,ali hocu reci i ako to nije veliki posao trebao bi zamijeniti korpu i lezaj ne samo lamelu zato sto postoji mogucnost da ce se negdje na putu korpa sasuti u sitne igle a ti bas tada ces biti u nekoj zabiti a za inat nisi ponijeo mobitel i onda ces psovati sam na sebe pa onda na kraju i na auto a mozda poslije verbalnog pribjegnes i fizickom nasilju! Razmisli ali pametnije je uraditi sve
Porschefan je napisao(la):CoL3: ja mislim da se air bag aktivira samo preko senzora u prednjem djelu vozila, ne daj bože prilikom udara, sumnjam da bi se otvorio ako radiš nešto oko volana. :icon_confused:
Nebih ti preporucio da to radis a da prije toga nisi proucio neku dokumentaciju,potrazi na netu ,malo guglaj.Bilo bi bezveze da ti ispali jastuk zato sto si bio lijen izdvojiti pola sata za vrsljanje po netu,cak i kada skines kleme u sistemu ostane napona...Samo pametno