Auta iz USA??

Auta iz USA??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ako vec uvozi kola iz amerike shto uvozi evropsko auto ??? petica GTI kod "nas" u evropi da padnesh na zicagu ;)
 
Član
mislim oko 1500-2000 dolara da te izadje do ploca ili tak nesh,zavisi koji kontenjer i kako sta,imas onih u koje stanu 3 auta
 
Član
lov2xlr8 je napisao(la):
mislim oko 1500-2000 dolara da te izadje do ploca ili tak nesh,zavisi koji kontenjer i kako sta,imas onih u koje stanu 3 auta

Da vam rjesim sve dileme oko kontejnera. Imate dvije vrste kontejnera 20ft i 40ft ... u 40ft se salju auta i ne moze stati 4 auta kako to vi mislite. Moze ako se radi o malim autima Toyota Yaris ili Ford Focus onda postoji sansa da se 4 stave. Tri auta normalne velicine poput audija a4 ili a6 ili nekog terenca maksimalno 3. Kontejner ne kosta 2400 vec je skuplje ... a pored toga niko vam nije nista rekao da imate osiguranje, utovar, tostale troskove ... popne se cijena jednog kontejnera i do 5000$ .. a te cijene sto imate 1500-2000 se odnose na sljanje jednog auta sa svim troskovima ... mada cisto sumnjam da ima negdje 1500 sa svim troskovima. Ako ima ostavite ime firme i link.
 
Član
djulba je napisao(la):
kaže drug drugačije disk pločice,pakne i tako ti potrošni dijelovi...

Pa kad kupis auto, uzmes i te neke osnovne stvari.. jer ti je gore 100% jeftnije. Ja sam neki dan uvuko auto iz USA, i uzeo tih potrosni dijleova. Filter goriva sam platio 8 KM, taj filter ovdje nebi bio ispod 100 KM.
Uglavnom, ko zeli uvesti bolje da odradi sto prije jer ce ga ispati jeftinije, nego kad uvedu homologaciju. A zakon za homologaciju je vec izasao prije par sedmica, sad dok oni to sve srede potrajace, ali opet bolje na vrijeme.
 
Član
tema je stara al eto kad ste je vec podigli da i ja odgovorim.....

ima vise razlika kod nasih auta i auta za americko trziste, recimo Toyota RAV4 za amer. trziste je duza je jedno 30-tak cm od nase.... prednja sajba za VW G2 je isto veca od nase.... motori u tim autima su drugaciji od nasih.. i plus sto ti ni jedan diler nece htjeti da nabavi dijelove za to auto, djabe sto je on VW, Audi i sl..... :) :)
 
Član
ma mislim da se mogu nabaviti dijelovi kod nasih dilera,
meni je bio problem nabaviti dijelove za forda koji je za americko trziste ali opet sam nasao par firmi koje sve imaju :)
ima ih i kod nas a i u cro i svugdje.
uostalom mozes neke osnovne dijelove iz amerike naruciti,ionako su jeftiniji.
 

edo

Član
mislim da u nabavci može pomoći ona firma za prodaju Johns auto,jer rade večinom američki program auta a čuo sam da raja preko njih te dijelove naručuje...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top