daki je napisao(la):
Dokazi da su mercedesv i BMW-ov zadnji pogon bolji, isplativiji, sigurniji i pouzdaniji od audijevog.
Covjece pa takvo nesto se neusude izjaviti inzinjeri iz BMW-a i Mercedesa, nego se krpe kojekakvim smicalicama. BMW-ov X i Mercedesov 4matic su ŠAŠA. Samo uzmi u obzir od kada postoji quattro i od kada postoje ta dva. Ja jos nisam cuo da je nko ostao invalid, ili se polupo direktno radi quattro pogona, a radi BMW-a svaki dan se neko popne na banderu. Uostalom postoji ADAC-ov test i test jos nekih kuca koje su dokazale da je upravo BMW-ov straznji pogon najnepouzdaniji, i da se nemoze kontrolisat. Kaze isto da nikada nisu uspjeli izbalansirat auto, dok je kada poredimo samo strznje pogone Mercedes superioran. Jednostavan test iz zivota ti kaze da je odnos nesreca u BIH samo ako poredimo ta dva 30 naprema 70% Merc-BMW
Koliko si puta cuo zabacio ga mercedes 124 ili 190 i udario, cak i po snjegu. A BMW-a nemos upravit dva metra da ide pravo.
Primjera radi utrka je bila podavno, pred ocima xxxx ljudi Golf IV VS BMW M5 iz 95godine.
A golf TDI 130KS + cip nek je 150KS ukupno
I golf uzima BMW-a. Ja ih poravnjo i pustio, a cjeli grad je gledao. Zasto, zato sto je BMW isao ljevo desno, ljevo desno. A da nebi mi spomenuo pricu kako taj sto je vozio BMW-a nezna vozit, covjek od kutije cigara napravi BMW-a, ko je iz Tuzle zna sigurno ko je Salem. Da negovorim da je uzeo prvenstvo brdske trke sa BMW-om starim kockicom i to jos dok je vozio LeRoch sa audijem ST.
Ja sam mozda malo mladji od tebe, par godina, al vjerujem da ti se i dosta stariji smiju tvojoj prici...
Kao prvo, nemoj mi poredit ko je prvi nastao jer to uopste nema veze, hocemo ovako, znas li koje je drugo auto na svijetu kao marka.......?
Skoda. A kad je nasto VW....? naravno, u II svj. ratu.......
I ko danas drzi koga, Skoda VW-a, il VW Skodu??, naravno ovo drugo...
Tako isto i sa pogonima, nema veze ko je prvi napravio, ako je ovaj drugi bolji.....
Drugo, ti si stvarno glup (pa nek zbog ovog, ako treba dobijem i ban), ako nisi skonto da su vecina Mercedesa (124-ki i 190-ki) dieseli i da vise od 160 ne mogu da ih jebes, a ako nikad nisi vidio kako oni sam slajdraju, jer pljunes pod njega, tocak se mora koji put okrenut.a i svi vlasnici Mercedesa su ljudi koji hoce da furaju, a ne da voze brzo....
A ko su vlasnici BMW-a, obicno ljudi koji vole da voze brzo, a isto tako, svi BMW-i su vecinom benzinci i to nma ni jednog ispod one oznake 20, dakle nema ga ispod 150 KS...pa onda vidi sto ginu, jer ce te tako sa svakim izbacit, a ne samo s BMW-om...
Trece, ja znam dobro ko je Salem i kakvog je M5-icu imo, i da je uzimo i M3-cu (E46) i zamalo 350Z, a nije jer mu je pukla rucica mjenjaca, pa nije odma mogo presaltat u 3. brzinu....
I kao zadnje, cetvrto, to sto je Nurijin Golf podero BMW-a peticu, nema sta da ti bude nejasno, jer ima taj cip, mada je cip sranje i laksi je od BMW-a za vise nekih 800 kg i ima NOS...pa sta ti hoces, tako ce i Ferrarija poderat...