audi ili pasat

audi ili pasat

Član
Pozz
hajde da mi malo pomognete u izboru automobila. Da li izabrati pasat ili audi a4 karavan, benzinac 1.8 (1998-2000 god) Da li izabrati 1.8 T ili obični 1.8, koliki su potrošači (74-120 kW) ,iako mislim ugrađivati plin. Koje su mane kod jednog ili drugog modela...
Pišite o svemu iz iskustva...

Zavisi sta zelis, koliko si spreman para dati na registraciju i odrzavanje. Vidim neces dizela, ali Audi ce te oderati na servisima ;)

Član
technoGeek je napisao(la):
Zavisi sta zelis, koliko si spreman para dati na registraciju i odrzavanje. Vidim neces dizela, ali Audi ce te oderati na servisima ;)

Koliko je registracija za 1.8 74kW a koliko za 1.8 120 kW?
Što se tiče dijelova, mislim da su cijene približne, možda je audi malčo skuplji za održavanje.

Član
Moj bi izbor bio Passat ,iz razloga što je puno veći i udobniji auto od A4. Što se održavanja tiče , to je tu negdje, zato što im je većina mehanike ista.
1.8T je bolji od običnog 1.8 jer iako oba dosta troše , 1.8T puno bolje ide.
1.8 20v ima 92kW a 1.8T 20v ima 110kW , 74kW ti je 1,6 motor.

Član
djordjep je napisao(la):
Moj bi izbor bio Passat ,iz razloga što je puno veći i udobniji auto od A4. Što se održavanja tiče , to je tu negdje, zato što im je većina mehanike ista.
1.8T je bolji od običnog 1.8 jer iako oba dosta troše , 1.8T puno bolje ide.
1.8 20v ima 92kW a 1.8T 20v ima 110kW , 74kW ti je 1,6 motor.

Kolika je potrošnja kod ovih 1.8 T motora, mislim na "normalniju" vožnju?

Član
Dejan 16v je napisao(la):
Turbak i sekvent to bi bio moj izbor i ko gospodin...

kakva su iskustva sa ovim turbinama kod benzinaca, jesu li lošije nego kod dizela? I kolika je potrošnja benzina kod normalne vožnje?

Član
Sto se tice udobnosti, imam utisak da le audi udobniji, mozda se varam. Znam da je pasat prostraniji, ali nisam siguran za udobnost.

Član
Nema šanse da je A4 udobniji od Passata , jer Audi ima uvijek malo tvrđu postavku ovjesa u odnosu na VW ,a posebno što ima manji međuosovinski razmak. A još ako je S-Line , nema priče o udobnosti.