Opet ja drugovi. E ovako, jucer sam isao na malo duzu relaciju, tacnije Lukavac-Srebrenica. I tako sve je bilo normalno i super dok odjednom nije poceo da gasi kad stisnem kvacilo. Gotovo cijelim putem sam vozio 3.-4., nekih 70-80km/h. I u jednoj krivini (u jednom selu) sam vozio 3. i stisnem kvacilo da vratim u 2. kad on ugasi, ja upalim i opet tako slijedece pritiskanje kvacila, opet ugasi (i gas mi je nekako postao tvrd). Stanem, otvorim haubu i vidim nesto kao inje/mraz na strani karburatora gdje je dizna goriva (tj. lijeva strana kad se gleda ispred auta). I dok sam skinuo poklopac filtera i pokupio spuzvicom jedno 30ml vode, (koja je najvjerovatnije dosla tu kao kondenzat iz motora preko onog crijeva), to bijelo cudo sa karburatora je nestalo. I pod mojom pretpostavkom da je mozda voda ulazila u karb, pa je gasio ja sam skinuo crijevo od kondenzata i onda upalio, auto je radilo na oko 800 o/min bez ikakvih ''treskanja'' i posle toga je radio bez problema i predobro vukao. I moje pitanje je: ''Da li sta smeta sto sam to skinuo i da li je zbog toga gasio?'' Samo da napomenem jos, temperatura nije prelazila 65-70*C...
Pozdrav svima