Atest plina-POMOC!!!

Atest plina-POMOC!!!

Član
POZZZ...Treba mi pomoc oko papirologije za zavodjenje autogasa(plina) u saobracajnu...Nedavno je brat kupio pasata 91 god i ima ugradjen plin...e sada kako da znam jel atestiran plin,imam neke papire za taj plin,al nisam siguran jel to atest ili... :icon_rolleyes:
Imam dva neka papira:U jednom ima kao "potvrda o ugradnji i podrsenosti opreme u uredjaja za pogon vozila na tng";
a u drugom imam nekih sedam stavki kao Podaci o skladisnom rezervoaru: Posuda je izgradjena po tehnickoj dokumentaciji broj 142-0 i iata je odobrena rijeaenjem RIPK-a broj 06-314-16/03
Skladisni rezervoar i izgradjeni su u svemu prema pravilniku o tehnickim normativima sa pogonom vozila na gas...idt...Ako neko zna o ovome nesto molim da mi pomogne...hvalaaaa
 
Član
Pa ne pise LPG,znam to za saobracaju,zbog toga pitam za atest i nisam siguran da li mi je atestiran plin,jer kao sto sam naveo imam neke papire,neke potvrde al nezz sta su...
 
Član
Ako ne piše u saobraćajnoj da je na LPG,onda nije atestiran.Tako je i kod mene bilo,nisam ni obraćao pažnju :lol:,išao za Italiju,niko ništa nije gledao :icon_rolleyes:
 
ako je atestiran sustav po novom pravilniku onda moras imati dva velika papira na kojem stoje podaci o vozilu i slika papir je žuckaste boje i sa strane ima onu trakicu nao na novcanicama ili markicama od cigara tj cijelom duzinom papira ta folija stoji i moras imati 2 male dozvole velicine saobracajne dozvole koje se odnose na sistem plina i samu njegovu proveru koja se svaki put pri produzetku registarcije ovjerava ako se nije sta radilo na sistemu dobijes pecat ako jest onda ponovna provjera sistema tj. taj papiric dokazuje da se nije mjenjala boca ventili isparivaci itd.
ali ti to nemas sigurno neo vidi ko je ugradio plin i pici rjesavaj to ;)
 
Član
zar se prvo ne povade papiri neki tj atest boce i jos necega,nisam siguran cega,pa se onda ide tek na vanredni tehnicki pregled i onda nakon toga se uvodi u saobracajnu??? :icon_question:

...aham...sad cu da provjerim sa bratom sta tacno sve ima od tih papira,pa cu da vidim ako nemam sve to da idem da resavam... :)))...hvala punoo :icon_smile:
 
Član
Jarane pravac AC QUTRO ili REMIS i vidi šta sve moraš. BSO u neđaričima zaobiđi u širokom luku.
Definitivno nemaš atest, a čini mi se ni sve potrebne papire.
 
Top