Član
Ovako , radi se o Astri 1.7 DTI 55kw , isuzu motor. od prije par dana , od kad sam zamjenio u ovl.servisu filter nafte i njegove dihtunge, auto je poceo da trza kad ubrzavam, tacnije u rasponu od 2000 do 2500 obrt , u tom polju trzne , tj. sjecka , kao da ostaje bez goriva , al to sjeckanje traje sekund i nastavlja sa vucom. Odem nazad do servisa , spoje na dijagnostiku , nema greski , ubace novi filter i dihtunge filtera , i prestane sa trzanjem. medjutim , drugi dan , auto opet trza, i nece nikako preko 140 km/h da ide , i tad bas pocinje da trza bez prestanka na toj nazovimo maks.brzini. Odem u drugi ovl.opel-ov servis , kazu vozi tako dok ne prijavi gresku pa cemo onda rijesavati, al sumnjaju na neki aktuator pritiska na bosch pumpi (nema da se kupi odvojeno vec samo zajedno sa pumpom , a njena cijena 1000 eura :icon_eek:, i neki senzor na usisnoj grani , ali i on je oko 400 km. odem ja do jednog majstora , on uzme i vakumira cijeli sistem dovoda nafte, jer je sumnjao da negdje uvlaci fals vazduh pa da zato trza,probamo , nema trzanja, i 3 dana auto isao super, ja se poradovao, al nista od toga, jutros isao do grada i opet poce da trza,opet na dijagnostiku , nema gresaka , primjecujem i da nekako tesko ide preko 2500 obrt, ide on ali kao da mu hvali snage. U povratku iz grada niti jednom nije trznuo , znaci nekad trza a nekad ne , al vise da trza.oko filtera nafte smrdi nafta. Ljudi pomagajte , neznam kome vise da vozim auto, dajte neki savjet sta da radim ???