Astra G 1.6 16V trzanje

Astra G 1.6 16V trzanje

Član
Pozdrav, kako naslov kaže na astri imam problem sa trzanjem u niskim obrtajima a i na visokim kad pritisnem papuću za gas do kraja. Na autu je prije mjesec dana uradzen veliki servis, a jučer sam mijenjao svjećice. Poslje zamjene svjećica mi se činili kao uredu ali evo danas je opet počelo trzanje. AGR ventil je očišćen prije 2 sedmice isto nije pomoglo. Majstor kaže da je trzanje do moje vožnje u malim obrtajima, medjutim danas sam malo testirao i na 3000 obrtaja, treća brzina, uzbrdica i auto trzne na momente.

Uglavnom majstor mi jučer nasuo neku tečnost za čišćenje dizni ali evo nista. Par foruma sam pretraživao i našao da mogu biti svjećice AGR ventil i neki modul za paljenje tj. neki crni dio koji se stavlja na svjećice.

U nastavu ima link kako dio izgleda pa ako neko zna kako se na našem zove dio neka napiše da mogu potražiti. Ovo što sam našao je na njemačkom. Ili ako neko ima bolji prijedlog sta bi moglo biti neka predlozi.

Uglavnom auto je oko godinu dana stajalo prije nego sto sam ga kupio i odmah prilikom kupovine sve servise uradio, mislim da je motor zagušen od stajanja dosad bi trebao pročepiti skoro pa sam 1000 km prešao i gasam ga poprilično tj. vozim u visokim obrtajima da ne bi trzao.

http://vi.raptor.ebaydesc.com/ws/eB...4297&category=61719&pm=1&ds=0&t=1429883559640
 
Otpozdrav,taj ''neki crni modul koji se stavlja na svječice'' zove se bobina koja daje visoki napon svječicama za stvaranje iskre
Primjetio si da tvoja Astrica nema klasične kablove svječica,već je sve fino lijepo upakovano u taj crni modul (bobina-e i kablovi) a na taj crni modul se priključuje džek koji dovodi primarni napon paljenjem kontakta...
Može biti i do pritiska goriva,tj;možda pumpa goriva ne šalje gorivo pod ispravnim pritiskom..?
Jesi li radio dijagnostički pregled,ima li kakvih prijavljenih grešaka..?:D:D:turbo::car1:
 
Član
Nista nijedna greška niti lampica se nije upalila odkako sam auto kupio. 3 puta sam.kacio auto na dijagnostiku sve normalno.
 
Član
Par slucajeva sam vidio, i sve je bila u pitanju bobina..I to pazi dobro koju kupujes i ako je nova, pase im samo orginalna, sa tim si najsigurniji..
 
Član
i meni je isto bilo na mojoj astri. Bobina marke TOPRAN (Njemacka marka), platio novu 109 KM.... evo vec 3. godinu vozim bez problema.
 
Član
Gdje mogu uzeti Motorex ili negdje drugo? U Sarajevu bi bilo najbolje da nemoral negdje daleko ići. Gledao sam dosad 2x kako.majstor skida i vraća bombinu mislio sam sam to zamijeniti moram li obraćati pažnju na nešto?
 
Član
ma to je jednostavno. Mislim da drze samo 2 serafa Torx. nemas sta pogrijesiti. To je posao od 10min...

U Motorexu ima, ali cini mi se da je bila tad skuplja kod njih kad sam ja kupovao. Ja sam kupio u Autodijelovima CAT (sanski most). obidji malo te trgovine po SA, pa se raspitaj.
 
Član
Kolega kupovao i kod mene i u motorexu topranove (probavao), auto bude ok dan/dva i isto se pocne desavati, u intermobilu uzeo neku drugu marku
nikako nije htjelo raditi.
Uzeo polovnu orginalnu sa stranca i dan danas vozi.
 
Član
@aLen_G60 posto je i broj ostavi da se lakše dogovorimo.

Interesuje me koliko veze ima bombina kod performansi auta? Maloprije treba nešto do grada auto kad je hladno doslovno leti ni brdo nepravi problem niti trza. Cim se motor zagrije počne trzati i kao da izgubi na jačini mozeli ovo biti isto do bombime?

Takodjere me interesuje mogu li se bombine reparirati?
 
Top