Član
VR6Boki je napisao(la):Ja sam glasao za DA :icon_biggrin:
Malo sam sad gledao pravila koja koriste u USA, kao i FIA pravila za Drag, po ovom pitanju su gotovo ista.
Uglavnom, probijanje klase, kao i red light - za oboje je iskoristena rijec "exclusion", sto znaci iskljucenje - ne diskvalifikacija.
Evo taj dio iz FIA pravilnika: "Should a driver go quicker than his/her predetermined E.T. «dial-in» it is a «break-out,» and grounds for exclusion. In the case of both vehicles making runs under their dial-ins, the win goes to the driver who breaks out the least. Another form of exclusion is a foul start (or «red-light»). This happens when the driver reacts to the «Tree» too quickly and drives away from the starting line before the green «go» signal."
Takodjer, u pravilnicima pise i ako OBA vozaca naprave Red Light, pobjednik je onaj koji ima vecu reakciju - to jest kasnije je krenuo. Ako u ovom slucaju moze pobjediti, to znaci da nije diskvalifikovan, kao sto bi to kod nas bilo. Uglavnom, nema velike razlike u odnosu na nasa pravila, samo kod njih "iskljucenje" ti ne utice na vec ostvareni plasman - jer je to samo iskljucenje, a ne i totalna diskvalifikacija, sto i ovaj zadnji primjer dokazuje.
Svaka čast Slažem se s ovim. Logično je i pošteno