Inace me deru kao zeca,al imao sam par anegdota ljetos na putu za Grčku.
Prvo Albanija. Tko je vozio kroz Albaniju znati ce o cemu pricam hahah. Presao je od sjevera do juga komplet. Prvo s granice crnogorac ide ispred mene s golfom 3. I ogranicenje 50 on vec ide 100-120. Mene malo strah al rekoh idem i ja. Gonili mi tako jedno 50km, nigdje ispod 120. On ode negdje ja nastavljam prema jugu. Hajde malo usporim,al vidim ljudi gone, i nastavim i ja tako 120-150, magistrale im kao autoput. Priblizim se nekom autu ono se skloni i ti sibas sredinom bez problema,ljudi se sklanjaju kao hitnoj. I tako pređem u jednom smijeru preko 400km Albanije. Mada na svakom ulasku u grad bude patrola sa 5-10 policajaca s AK-47. Ja fasciniran. U grckoj vec laganini. Idem za par dana nazad, i ja opet po starom goni koliko moze, imam tonu snimaka i slika za potvrditi. Priblizavam se ja nadvoznjaku,ogranicenje 50 ja šibam nekih 120-130, puna linija,al vidis sve, preticem ja 3 aut ana punoj na nadvoznjaku kad ono patrola, i zaustavlja. Vec kontam gotovo, necu moc do kuce doci kako ce me oderati,ostalo mi nesto love,al opet...uglavnom ja se vec preznojio(uz to vec na putu prema Grckoj sjebe mi se klima,pola hladno,pola toplo puhalo). Prva stvar neznaju ni jednu rečenicu engleskog (pa ni na granici,sto je dobro, ne sporazumjevaju se i puste te ahhah). Kad dolazi neki mladi momak,hajde on natuca engleski. Uzima dokumente i govori nekako na engleskom: "Gosp. Marko, usporite malo, nakon kilometar imate drugu patrolu, sretan put..." Ja nisam mogao da ne crknem od smijega, prevodim curi i valjam se od smijeha ahahahaha. Nakon kilometar okruglo stvarno patrola,opet standarno 10ak policajca s puskama, kao ratno stanje. Prosao to i opet pun gas hahaha
I tako dodem u Crnu Goru. Uhvatim pratiti neku E klasu, i goni goni. U neka doba pred Nikšić prestize me bmw 1 diesel i neznam koje auto. Ja goni za njima. Oni svi lagano usporise pred tunel,a isprekidana linija,ma reko sad cu ja vas,ja ih prodem i norala kroz tunel kad dole zaustavlja. Kaže čoče gde ste požurili. Tam vam reko idem iz Grcke i vi me jedini zaustavite. Kaze ovo ti je 100-300€ kazne,al problem ti je sto moras otici u grad,platiti kaznu i nama donjeti uplatnicu. Ja se vec smijem i pitam moze li se dogovoriti. Kaze gde ces tako,pa da kazes nekome u Mostaru, ma daj reko kome cu haha. Otvorim novcanik,tamo 50€,20€ i 10KM. Rekoh primate li marke (žao mi dati 20€) ahahha. Kaze nismo,ali mozemo eure da zamjenimo. Ja se sjeba,dadnem mu 20€. vadi pare iz dzepa,kaze sta cu ti sad vratiti ahhaha, te vraca 2x po 5€. kaze zivio i u tome upecase drugog ahhahahah. Uglavnom scene hahahhah.
Bilo je i u nas scena gdje su mi u po noci u gradu pretresli auto,oduzeli rotaciju,pendrek, teleskop palicu i sl. ahhaha
Malo se vise ispisah, kome nije mrsko neka cita