Član
Dvostruki Svjetski prvak u Formuli 1 Fernando Alonso kritizirao je odluku FIA-e da promjeni pravila igre netom uoči starta sezone. Krovno automobilističko tijelo donijelo je odluku nepuna dva tjedna prije početka F1 sezone o novom sustavu bodovanja, tj. kako će se odlučivati o budućem Svjetskom prvaku. Za odluku o tituli osvojeni bodovi više neće imati odlučujući utjecaj, već će se prvenstveno gledati broj pobjeda. Alonso vjeruje da konstantno mijenjanje pravila ne pomaže ovom sportu te da FIA uopće ne uvažava stavove vozača, momčadi i mnogobrojnih navijača.
"Ne razumijem potrebu da se stalno mijenjaju pravila. Mislim da ovakve odluke samo mogu zbuniti fanove. Formula 1 postoji već više od 50 godina zahvaljujući momčadima, sponzorima, vozačima, ali iznad svega mnogobrojnim fanovima iz cijelog svijeta, a nitko od njih nije imao priliku izreći svoj stav pred FIA-om. Zabrinut sam, ne toliko zbog odluka koje će utjecati na ovu sezonu koja upravo počinje, već zbog budućnosti ovog sporta u nadolazećim godinama", izrazio je svoje nezadovoljstvo španjolski vozač koji definitivno nije usamljen u ovakvim stavovima.
"Ne razumijem potrebu da se stalno mijenjaju pravila. Mislim da ovakve odluke samo mogu zbuniti fanove. Formula 1 postoji već više od 50 godina zahvaljujući momčadima, sponzorima, vozačima, ali iznad svega mnogobrojnim fanovima iz cijelog svijeta, a nitko od njih nije imao priliku izreći svoj stav pred FIA-om. Zabrinut sam, ne toliko zbog odluka koje će utjecati na ovu sezonu koja upravo počinje, već zbog budućnosti ovog sporta u nadolazećim godinama", izrazio je svoje nezadovoljstvo španjolski vozač koji definitivno nije usamljen u ovakvim stavovima.