All season gume

All season gume

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Haj mi preporucite neke best buy AS gume,trenutno na Seji imam Sava S3,prednje su ocelavile,a posto slijede kise i snjegovi vrijeme je za šoping.

Dakle treba mi nesto u 185/60/14 dimenziji i da je nabavljivo kod nas.

Neke striktno zimske mi stvarno ne trebaju jer uglavnom auto vozim zimi po gradu i to vecinom bude raskrcen snijeg.Dakle neka guma da je dobra i po suhom i mokrom i da ce imati koliko tolika dobra svojsva i na niskim temperaturama,ali ipak su mi puno vaznija njena svojstva na suhom.

Hvala ;)

Član
Ja sam na GTI-ju imala te SAVA S3,sve cetiri doduse prednje su bile nove nazad srednja zalost i bile su dobre po snijegu i po suhom ali su bile uzasne za kisu.Sad na Hyundai-u su mi striktno zimske i postavila sam ih jos prije mjesec dana i super se ponasaju ;)

Član
Uzmi Tigar zimske ili te nove Savine... nema tog neces ici nigdje po snijegu i van grada, i ako je raskrscen snijeg, jednom nek padne ledena kisa i tebe nema nigdje ;)

Član
Deyo je napisao(la):
Zar postoje all seasons gume :D ?
ma postoje najcesce ih zovu univerzalne ljeto zima...najbolje je kupiti i ljetne i zimske pa mijenjati jer kad malo pogledas isto ce ti vremena biti a imaces duplo bolju ucinkovitost..:cool:

Član
Uzmi Goodyear Ultragrip 7 ili vredestein Snowtrac 3 tu dimenziju. Neces se pokajat, na nedavnom testiranju ADAC-a svih zimskih guma i velicina, te su gume dobile najbolji rezultat.
Ja imam na puntu Ultragrip 7 i mogu ti rec da su fenomenalne... zima i kisa da ne govorim, ljeti sam ih vozio i super su. Mada su za ljeto preporucljive iskljucivo ljetne jer se zimske brzo trose...
Te Tigar gume su za samoubistvo, Sava po mokrom nedaj boze nikome itd. Sad su Sava dobile dosta los rezultat u odnosu na proslu godinu.

Znaci:
Goodyear Ultragrip7
ili
vredestein Snowtrac 3

neces se pokajat..;)

Član
goodyear ultragrip 7 super se pokazala u mene na kombiju T4 2.5 TDI prešle preko 30000km i još u veoma dobrom stanju!!;);) imaš u živinicam na akciji 195/65 R15 košta 120KM!;)

Član
GOLF TZ je napisao(la):
Deyo je napisao(la):
ma postoje najcesce ih zovu univerzalne ljeto zima...najbolje je kupiti i ljetne i zimske pa mijenjati jer kad malo pogledas isto ce ti vremena biti a imaces duplo bolju ucinkovitost..:cool:

ma ne postoje, to je samo prodajni trik, nekad davno su se pravile gume koje su se prodavale kao ljeto-zima a ustvari nisu bile ni za šta, potpuno je drugačiji sastav gume za ljeto od onog za zimsku gumu, ljetna gubi svoje svojstvo prijanjanja na nižim temperaturama i tako obrnuto i zimska, znači trebaju ti zimske gume i to je to,
good year ti je među najjeftinijim (dobrim) a odlična je, moja preporuka

Član
i ja isto imam sava s3 ..ali su one lose za kisu..gledao sam na auto magazinu ..adac je testirao bas ovu dimenziju 185/60 -14r ..i sava nije polozila test..jer su prelose na kisi..od bolji ti je goodyear Ultragrip 7 ..

Član
GTI TDI je napisao(la):
GOLF TZ je napisao(la):
Deyo je napisao(la):

ma ne postoje, to je samo prodajni trik, nekad davno su se pravile gume koje su se prodavale kao ljeto-zima a ustvari nisu bile ni za šta, potpuno je drugačiji sastav gume za ljeto od onog za zimsku gumu, ljetna gubi svoje svojstvo prijanjanja na nižim temperaturama i tako obrnuto i zimska, znači trebaju ti zimske gume i to je to,
good year ti je među najjeftinijim (dobrim) a odlična je, moja preporuka

upravo tako!

Eh da,nakon postavljanja teme citao sam razne testove sljedeceih nekoliko sati i koliko sam zakljucio ove GY ultragrip 7 se pokazale kao mozda najbolja opcija.

Sto se tice postojanja odnosno ne postajanja AllSeasson gume,da,ne postoje iz razloga sto je,kako neko rece nemoguce je napraviti takvu gumu zbog temperaturne razlike za vrijeme zime-ljeta,al eto ipak postoje ko neke univerzalne gume,koje su vise zimske nego ljetne,al se ljeti ponasaju bolje od tipicnih zimskih.

Enivej,garant ce past ova Goodyear,a na proljece idemo na kupovinu iskljucivo ljetnih.

Sto se tice Save,da,na mokrom su stvarno da bog sacuva.

@zlaja: Gdje u Zivinicama ima akcija tih Ulstragrip,imas broj telefona,adresu,bilo sta. ;)

Član
goodyear ultragrip 7 dobra guma,ili continental neka zimska isto po adac jako dobra,ili michelin alpin,stroj guma

Član
u Sarajevu BIHAMK na ilidzi pravi akciju i kod nih su ti sad

Goodyear Ultra grip 7 102.14 km sa PDV-om :lol:

ja sam sebi to uzeo :cool::cool::cool:

a ove Vredestein Snowtrac 3 su takodjer extra ,nema fule 100% kao i Continetal TS 800 WINTER

Daleko mi je Sa,nadam se da u Volanu ima neka akcija ili u Zivnicama sto rece ovaj Zlaja od kojeg cekam odg na pm ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.