Član
_polo 6n_ je napisao(la):Harli_team je napisao(la):Bolje ti je jednom da ti sredi kako valja nego da nakon par hiljadam kilometara sjebe se opet pa iznova, to je već dupli trošak. Ovdje je jedan momak kod nas imao isti motor kao u tebe i ne voza je već duže vremena isto neki problem ima, ali stvarno je nije štedio pa nije ni čudno što ne radi tako. U Velikoj Kladuši ako ti zapne djelova ima čovjek koji radi samo Alfa Lancia Fiat, i možeš sve naći.
ma normalno druze da bi uradio kako treba a ne svaki mjesec sarafanje vađenje i rastavljanje,to mi ne pada na pamet,radije cu je uraditi kako treba ili nikako
Mirsado je napisao(la):Vidi ako ti treba djelova za alfu imas lika LAKI on ti dovlaci Alfe iz svice ko lampa cijena dijelova su mu vise no povoljne, zato prvo kod hote neka ti on da svoje misljenje i procjenu stete poslje toga se javi ?
E vidi jedne slucajnosti bas sam od Lakija kupio alfu,i naravno kaze da je sve zamijenio,mislim radio generalku i dao mi je broj od majstora koji je radio cini mi se Jasmin Gabela u Buća P. pa da odem kod njega da mi kaze sta je sa autom. E sad me tu sve vise stvari zbunjuje ako je on radio generalku prije cca 2 mjeseca kako ima simptome koji potsjecaju da se treba raditi generalka:icon_question:
sve u svemu sutra cu na mjerenje kompresije i pritiska ulja pa nakon toga pregled glave da nisu zapuseni ventili i naravno skinuti karter pa pregledat sve ostalo ako sve bude uredu neznam sta bi dalje pregledao,jer nikakvu gresku ne javlja na senzoru protoka zraka iako on moze da umrtvi auto ili da ispitam sonde da nije slucajno neka otkazala pa steka... Ma neznam sve cu pregledati pa cu znati na cemu sam ovako ima bruku nekih stvari sto bi mogle da uzrokuju stanje kakvo jest trenutno.
Vidio sam od lakija tu alfu i cuo sam da je prodaje jts ss mjenjac fino izgleda nisam je vozi pa da bi ti reko ? jesi li ga zvao da mu kazes sta je sa autom(nije mi on neki covjek koji bi te zafrko) i koliko si je platio ako nije tajna. Hvala