alfa 145 1,4TS

alfa 145 1,4TS

Član
e ovako cuju mi se podizaci ventila na leru radi kao dizel :(
jedan majstor mi kaze da bi trebao samo prije mijenjanja ulja nausti 3l nafte i 1,5l ulja i pustiti da odradi 5 min kaze da ih malo ocisti,radio on to na VW i onda nasuti novo. drugi majstor mi kaze da to ne radim niposto mogao bi lezaj na radilici zaribati!

ako neko zna vise o tome volio bi da mi da neki savjet!
hvala
:icon_question:

Član
Upravo tako jer bi ti mogao prolupati (okrenuti leteci lezaj na radilici) i napraviti ti stete vise nego da zamijenis podizace. Dali znas koji si ti podizaci jesu li hidraulicki ili obicni koji se stelaju??? najbolje ti je to da skines poklopac ventil dekla i da vidis sta je... ne mora znaciti da su podizaci otisli moze biti i bregasta da se potrosila. Jeli ti se zvuk postepeno pojavljivao ili odjednom?

Član
Jesi siguran da ti nije otisao onaj varijator faze? To je cest problem na Alfama, a kad ode, cuju se bas kao dizel :icon_biggrin:

Vjerovatno ti je i potrosnja goriva nesto veca nego obicno...

Član
@ RS TURBO : takvu je kupio misleci da je samo varijator,manje zvrci kad je hladna na ovim minusima radila ekstra dok ne dobije radnu temperaturu a onda pocne :(
mislim da su podizaci hidraulicki!
nervira me sve vise i vise a mozda mi jos neku vecu stetu to napravi
@ VR6Boki : i varijator je otisao,prvo cu njega zamijeniti dok ga nadjem pa cu vidjeti!
jeste uzme mozda litar vise
necu jos nista pokusavati dok ne zamijenim varijator,mada mi kazu da ne moze se tolik ocuti zbog njega samo!

pozzz i hvala

Član
pozz evo danas od majstora,nisu podizaci u pitanju nego varijator a moguce je i da nije dobro uzubljeno kod prosle zamjene remena (kod bivseg vlasnika). zna li ko koliko je otprilike nov varijator?
pozz i hvala