akumulatori black horse??

akumulatori black horse??

koki+ je napisao(la):
Sve zavisi koliko si mislio uloziti u akku

evo ti provjereno ;)
http://www.caraudio.ba/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=293&category_id=41&option=com_virtuemart&Itemid=41

hvala puno za info.
 
Početnik
U audiu mi jos uvijek fabricki ko doksa slusa ali kada dodje vrijeme zamjene samo varta ili bosch suhi obavezno i miran,jer u pasata sam uzeo bosch i nikad me glava nije zabolila ;)
 
Član
Kada sam kupio auto prije 3 god stigao je u njemu ovaj Black Horse akomulator koji je bio star 2 godine. Znači do dana današnjeg, 5 godina radi bez problema i ako je onaj najslabiji.
Mislim da je ovo slučajnost jer sam čuo više negativnih komentara o njemu, mada kada ovaj ode neću ga sigurno opet uzeti i iskušavati sreću, radije bi uzeo npr Vartu.
 
izgleda da se sa black horsom nikad ne zna,kod nekog radi perfektno,kod nekog ni naopako....treba bacat grah da vidim kakav ce biti:)
 
Član
fabricki skodin izdrzao 5 godina i ja ga greskom unistio, uzeo black horse i krepao nakon 2 godine, nikad vise konj
 
Član
Ako je benzinac moze black horse, nista mu ne fali...a ako je dizel samo white horse, to je novija generacija sa gelom i cuo sam da sljakaju bas dobro i dugo. Kod mene na autu(2.0 benz/gas) je black horse kupljen 2008.i nema bas nikakvih problema...
 
Član
Kod mene na benzincu orginalni valeo trajao 12 god.
Na dizelu magneti marelli evo 10 god al nece moci docekati zimu ..osjetim...
E sad, kupio bih dobar akumulator, da ne mjenjam svake 2-3 god, nego da mi barem izdrzi kao i orginalni jer mislim da je to ipak najjeftinija solucija...
Pitanje je ...gdje uzeti dobar akumulator u sarajevu ( da se nisu vukli po evrpskim skladistima godinama) i koji????
Prica se i o suhim akumulatorima..koja je razlika???
 
Član
Znam jedan primer da je na seatu(ibiza 2007.god 1.4) 2 puta menjan aku u ovlascenom servisu, znaci nisu ni po 2 godine trajali... Ispade da je sve preko toga dobro, iz mog iskustva aku treba da gura bar 5 god na benzincu.
 
Član
ja drzim servis za black horse i vartu. u sustini najvise je do vozila i najvise se donese ispraznjenih akumulatora u servis. u prosjeku stara su vozila i nevalja punjenje ili istalacija vuce struju. desi se i do fabrike da nevalja akumulator 3% se zamjeni akumulatora u garantnom roku. stara tehnologija proizvodnje akumulatora sa kiselinom i za black horse i toplu je na isti princip tako da je to sve do alternatora i alnasera. i naravno cim jednom ispraznim akumulator krive se celije i smanjujes mu vjek. nova tehnologija white horse je sa gelom i daje fabrika 3 godine garancije. ako imate koga da prodaje akumulatore white horse zamolite ga nek vam nepise datum prodaje jer od datuma proizvodnje koji pise na garanciji imate godinu dana fore da ga prodate pa ako neupisete datum produzili ste jos godinu garancije.
 
Top