mesko6256 je napisao(la):Da li su dobri akumulatori Varta Ciak a ista firma Ciak proizvodi i Hugel akumulatore...koji kupiti za glofa tdi 1.9 ...
mesko6256 je napisao(la):Stvarno neznam...mnogi susjedi su zadovoljni sa Varta akumulatorima...mene zeza Black Horse (Somborski akumulator) samo kad je temperatura ispod minus 5 ....nisam ga ja kupio niti bi ikada ali kupio sam auto prije nekoliko dana sa novim tima akumulatorom i zeza na minusu...A koliko doseže ljudska (majstorska) mašta čuo sam i vidjeo neki dan kod jednog kolege ..on je uzeo nešto manje od kvadrat stiropora debljine samo 2 cm...izrezao skalpelom ispod akumulatora ,pa ga pritegao onim šarafom i onda pošto je bilo mjesta sa strane gdje idu one plastike (što nose paket glavnih osigurača u kutijici) izrezao stiropor ploče i obložio ga skroz....zanimljivo tako je kod Black Horsa riješio paljenje na vrlo niskim temperaturama...zanimljivo...
Iskreno bio sam juče u Motorexu i kada uzmem servisnu knjižicu od Varte i Hugela skoro isto piše Ciak korporacija...nevjrovatno ali istinito....Varta je Black 70Ah ..129KM...
Da u pravu si i ja sam taj isti kupio ,popalim sve :grijače sjedišta ,svjetla ,klimu i muziku do daske ....super sam zadovoljan...0g1 je napisao(la):ja imam Vartu 75 amp kupio na stupu u HENI doo extraa akumulator preguro onu tesku zimu minuse palio ko . . .
preporucujem ti vartu i da odes dole na stup i uzmes oni su generalni za vartu kakol vec
poz
Gledaj ovako,ako je varta silver onda ok,ako je black,nemoj uzmati, to je predvidjeno za puno starija auta,crna tehnologija(rekao ti vec covjek gore) koja nemaju puni potrosaca.Sto se tice hugela,(ca-ca tehnologija) prodao sam ih milion i stvarno je malen broj reklamacija(u vecini slucajeva se ispostavi da je auto rika).To ti je akumulator u rangu varte i boscha a cjenovno je tu negdje.
Znaci radije 20-30 km vise i imas hugela (extra aku) nego ovaj varta black...
To je to..poz