Abt AS5

Abt AS5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legend
audiAS511111111mmmmm.jpg

Hans-Jürgen Abt, direktor kompanije Abt Sportsline, koja se bavi tjuniranjem automobila je izjavio, kako je pravi izazov kada prelijep automobil želite učiniti još ljepšim. Prihvatili su se teškog zadatka, ali mi mislimo da je Abt AS5 zaslužio sve pohvale.

Tek što se pojavio Audi A5 je postao meta tjunera. No, samo je Abt posao doveo do kraja i to sa rezultatom koji se treba respektirati. Srećom u ovoj kompaniji ne luduju previše i ne petljaju se u stvari koje su i originalno dobro urađene.
Abt_AS5_2.jpg


Abt_AS5_3.jpg

Što se motora tiče, odlučili su se za preradu 3.0 TDi agregata. Od serijskih 240 KS uz pomoć izmjenjene elektronike postignuto je 272 KS, a oni koji žele više mogu se odlučiti i za ugradnju Abt turbo punjača uz čiju pomoć pomenuti agregat razvija više od 300 KS.
Sve što se vozi brzo treba se moći i brzo zaustaviti te su zato izmijenjeni i kočioni diskovi , odnosno ugrađeni su Abt-ovi promjera 380 mm.
Abt_AS5_4.jpg

Cijenu ovakvog A5 niko nije spominjao i, iskreno, nije ni bitna jer teško da će se mnogo ovakvih automobila kretati ne samo našim već i europskim cestama, a oni koji će ga sebi priuštiti, tokom posjete Abt Sportslineu, ne spominju novce.
 
Legend
http://www.bhtuning.com/showthread.php?tid=2942

U šta gledate ?? ako nevidite !!!
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top