a6 karavan 2.4 benzin quattro 2000 god

a6 karavan 2.4 benzin quattro 2000 god

vase misljenje, potrosnja,odrzavanje, pouzdanost?

konkretno rijec je ovo ovom audiju http://www.pik.ba/artikal/532497/audi-a6/
 
Član
Ugradis plin i imas auto i boli te cosak :) Dobro je auto samo pregledaj dobro da nije bio lupan...
 
Član
Nekih 12L po gradu, a otvorene do nekih 8L, a kad bi ugradio plin onda dobijes vecu potrosnju za 10% plina ali zato je 1L=1KM tako da bi se vozao jeftinije neg isajednim dizelom na ovom svijetu :) :) :)
 
Član
Auto kao auto je dobro. Imaju dobre trapove ovi automobili ali su malo poskupi za odrzavanje, ne motor nego trapovi. Sto se tice auta sa slike nekako mi prednji branik malo zjapi :) pri dnu pa bi to trebao pregledati zbog cega da nije udaran naprijed i slicno, obavezno pregledati prednji trap i zadnji trap. Uglavnom prije kupovine dobro pregledaj auto i lim da nije udaran i isto tako pregledaj motor i obavezno kad ga kupis odradi servis zupcastog remena :)
 
ovo u vezi zupcastog, cuo sam da je kod 2.5 tdi muka oko zamjene, da li je to i kod ovog motora ili je ipak jednostavije. puno hvala!!! :)
 
Član
2.5 V6 tdi je taskas hehehehe jeste kod njega zeznuto malo za mijenjati mislim i nije kad imas alat. Isto radis sto i sa 1.9 tdi samo sto ovdje imas jos jednu glavu vise hehehe, sto se tice benzinskog motora i nije toliko zeznut niti komplikovani kao kod TDI. Noviji motori su pravljeni tako da se pitas sto bi jednostavno kad mozemo komplikovano :) a to it je zato da ti moras otici u servis za svaku sitnicu.
 
Član
RS TURBO je napisao(la):
Nekih 12L po gradu, a otvorene do nekih 8L, a kad bi ugradio plin onda dobijes vecu potrosnju za 10% plina ali zato je 1L=1KM tako da bi se vozao jeftinije neg isajednim dizelom na ovom svijetu :) :) :)

Sanjaj o toj potrošnji kod ovog motora... vozao sam istog nekih 14-15 samo nije bio karavan... potroši... uh :)

Nekih 12 litara mu je prosjek koliko se sjećam... to mu i jest jedina mana potrošnja, ostalo sve je ok, auto za poželit vozat... po gradu čim ga pokreneš iz mijesta potrošnja starta sa 8 litara dok se kreće bez gasa, pa ti vidi koliko on potroši dok mu gas daješ :)

Inače auto kao auto je za deset, udobnost i td... nema tu puno priče, kad uzmeš da probaš sve će ti biti jasno.
 
Član
Očigledno je da ganjaš da kupiš neki bijesan auto za sitnu lovu :D

Jbg drug, iskren da budem nisam vozio ni jedan od ovih audija za koje se raspituješ, al jedno ti mogu reći , kad kupiš auto više klase za tako malo para to nikako ne može izaći na dobro.

il su ta auta dobro pohabana il im nevaljaju papiri, u svakom slučaju sretno i pamet u glavu ne zalijeći se.

pozzz
 
Top