Danas sam imao vremena dovrsiti neke poslice i motor je danas upaljen iako sa privremenim cijevima itd, falile mi kojekakve stvarke za finalnu instalaciju pa je odgodjeno do narednog vikenda
Evo i koja slika, stvarno sam iskoristio slobodno mjesto do maksimale jer sve pase u bobu i tesko je prici pokojem sarafu ili crijevu ali sam uspio povezati dovod i odvod ulja i vode u turbo bez problema:icon_smile:
Nabacio sam reflektivnu alu foliju svugdje gdje sam mogao za zastitu od toplote jer ce se izduvna grana usijati kad je turbo pod maksimalnim pritiskom:icon_eek:
Kad se auto provoza nekoliko puta i ako nista ne treba doradjivati/popravljati/variti onda cu sve poskidati i umotati granu i auspuh sa termo trakom da zaustavi sirenje toplote
Turbini sam nabacio jaknu i oklop da zaustavi toplotu
Pogled ispod
Intercooler, hladnjak itd privremeno postavljeno i napunjemo neophodnim tekucinama
Masina upaljena turbo vrti:icon_smile:
To je to zasada, naredni vikend se sve dovrsava i izvlaci se na voznju da vidim kako se auto ponasa
Moracu oprezno gas koristiti i cuvati na oku omjer smjese jer ce se auto morato ponovo voziti na valjak da se elektronika mapira
Imam i koji mobi video pa cim dekodiram postavicu