Član
Poneki su upoznati sa mojom vozilicom pa reko da napisem temu o novim modifikacijama sa kojom slikom jer moze biti korisno bilo kome ovdje ako rade nesto slicno
Za one koji neznaju trenutno A3 ima 450+ KS ali to vise nije dovoljno pogotovo na 402m utrkama, dijelovi koristeni:
1.8T povecan na 2.0L sa kovanom radilicom, klipovima i klipnjacama
Prosiren usis na AGU glavi
Schrick bregaste
Inkonel celicni ventili
Hibrid Garrett/Ihi GT3071R Turbo
Jabba izduvna grana
Pro-Alloy Intercooler
Bosch 044 Motorsport Pumpa goriva, 630cc Dizne itd itd
Turbo je upakovan iza motora i veoma je nepristupacan, ako ista trbam provjeriti moram izvuci motor tako da sam odlucio napraviti novu izduvnu granu i postaviti turbo iznad motora
Ovo ima nekoliko prednosti, bolji protok izduvnih gasova sto povecava snagu i smanjuje lag turba, takodje smanjuje temperaturu izduvnog gasa
Evo kako je izgledao stari sastav
Novi dijelovi za konstrukciju grane i turbo sistema
Stari turbo i izduv skinut
Pocetak konstrukcije izduvne grane za novi turbo Garrett GT3082R
Kolektor 4-1 postavljen gdje ce turbo biti, vec izmjereno na motoru a autu jer se mora dobro promjeriti da sam siguran da ce sve moci stati
Pocetak uklapanja prve grane
Pa onda cetvrte
Pa onda druga i treca
Turbo lokacija
U nastavku montiranje na motor u autu provjeravanje da sve pase
Privremeno namontirano i motor ubacen, malo sam morao rekunstrovati limariju iza turba i sve je dobro stalo:icon_smile:
Pocetak konstrukcije izduva od turba i wastgate-a koji ioma svoj zaseban izduv za maksimalni protok i snagu
Sklapanje novog sistema sa starim
U autu
Izduv wastegate ventila
Ubacivanje fleksibilnih spojeva
Svi djelvi zavrseni, montaza naredni korak i dodavanje jos kojekavih stvari kao matica za senzore temperature izduvnig gasova itd
Izduvna grana varena TIG masinom za maksimalnu snagu a izduv obicni mi sa inox zicom
Za one koji neznaju trenutno A3 ima 450+ KS ali to vise nije dovoljno pogotovo na 402m utrkama, dijelovi koristeni:
1.8T povecan na 2.0L sa kovanom radilicom, klipovima i klipnjacama
Prosiren usis na AGU glavi
Schrick bregaste
Inkonel celicni ventili
Hibrid Garrett/Ihi GT3071R Turbo
Jabba izduvna grana
Pro-Alloy Intercooler
Bosch 044 Motorsport Pumpa goriva, 630cc Dizne itd itd
Turbo je upakovan iza motora i veoma je nepristupacan, ako ista trbam provjeriti moram izvuci motor tako da sam odlucio napraviti novu izduvnu granu i postaviti turbo iznad motora
Ovo ima nekoliko prednosti, bolji protok izduvnih gasova sto povecava snagu i smanjuje lag turba, takodje smanjuje temperaturu izduvnog gasa
Evo kako je izgledao stari sastav
Novi dijelovi za konstrukciju grane i turbo sistema
Stari turbo i izduv skinut
Pocetak konstrukcije izduvne grane za novi turbo Garrett GT3082R
Kolektor 4-1 postavljen gdje ce turbo biti, vec izmjereno na motoru a autu jer se mora dobro promjeriti da sam siguran da ce sve moci stati
Pocetak uklapanja prve grane
Pa onda cetvrte
Pa onda druga i treca
Turbo lokacija
U nastavku montiranje na motor u autu provjeravanje da sve pase
Privremeno namontirano i motor ubacen, malo sam morao rekunstrovati limariju iza turba i sve je dobro stalo:icon_smile:
Pocetak konstrukcije izduva od turba i wastgate-a koji ioma svoj zaseban izduv za maksimalni protok i snagu
Sklapanje novog sistema sa starim
U autu
Izduv wastegate ventila
Ubacivanje fleksibilnih spojeva
Svi djelvi zavrseni, montaza naredni korak i dodavanje jos kojekavih stvari kao matica za senzore temperature izduvnig gasova itd
Izduvna grana varena TIG masinom za maksimalnu snagu a izduv obicni mi sa inox zicom