Da povratim ovu temu iz proslosti sa pokojom vijesti:icon_smile:
Nakon sto je A3 bio finalno mapiran imao je 512 KS na 1.8 Bar pritiska i bio je strasan! :icon_biggrin:
Dan prije 402m trke drug je vozio Audija i dozivio mehanicki kvar koji je u potpunosti unistio masinu! :icon_eek:
Supertech Inconel celicni ventil je pukao na pola u vodicu ventila sto nisam nikada ni vidjeo ni dozivio :icon_rolleyes:
Trenutno ganjam firmu i krivim ih za stetu masine ali nevjerujem da cu ista uspjeti ali nikad se nezna evo slike stete
I evo gdje je ventil pukao, uvjeren sam da je problem manufakture i to trenje-var gdje donji dio ventila spaja na gornji tanki dio tijela
Ali eto sta je tu je, masinu sam izvadio, ubacio standard 1.8t masinu koda ARZ i vozio vise mjeseci na istom sastavu dijelova i masina je podnijela i prezivjela cak jednu sprint utrku, dokaz kvalitete 20vt motora
U medjuvremenu sam polako skupio nove djelove i radio na sklapanju novog motora ovaj put 1.8 kapaciteta i koristim manji turbo Garrett GT3076R ali cu nabijati veci pritisak oko 2.3 Bar i vece obrtaje cak i do 8600 rpm jer audi ide na kruzne utrke i ceste a ond cu raditi na novom motoru, opet 2.0 i Garrett GT3582R za novo drag auto iskljucivo za 402m a to je Vw Lupo i vuci ce ga oko 650 KS
Motor je u potpunosti sastavljen od vrhunskih dijelova svi kovani celicni itd, evo lista dijelova a slike slijede
Bam kod 1.8t blok motora sa kovanom fabrickom radilicom
Integrated Engineering kovane klipnjace sa Arp sarafima
JE Kovani Bilet klipovi
Velikorupa Glava brusena i polirana
Rosten Performance celicni ventili i duple opruge, titanijumski nosaci opruga
Fluid Dampr Remenica radilice
Callico race lezajevi, semerinzi itd
Arp sarafi glave, radilice i bregastih
Gates Racing Kevlar zubcasti remen
Tial 46mm Wastegate
Gt3076R turbo
Tial 50mm dump ventil
780cc Dizne, Bosch 044 Pumpa
Proalloy Interkuler i Hladnjak
75mm Klapna
Ross Machine Racing Usisna Grana
Posto je masina u potpunosti nova moracu je oprezno vozati isprva da se sve uklopi i nakon 2-3 zamjene mineralnog ulja ici ce na mapiranje
Slijede slike sastavljanja motora, to sam radio u kuci u trpezariji jer sam zakljucio da je to najcistije i najsigurnije mjesto za kvalitetan sklop, zena i djeca su se slozili i dozvolili ali nisu imali toliko izbora :lol:
Evo i masa slika obrade motora, necu komentare stavljati jer mi treba puno vremena ali ako koga interesuje stagod pitaj i pojasnicu
Motor je trenutno ubacen i radi veoma fino, ubrzo voznja par stotina km da se djelovi ulegnu:icon_smile: