A3 8L Turbina problem

A3 8L Turbina problem

Novi sam na forumu i imam pitanje za ljude koji su iskusni u ovoj oblasti. Posjedujem (zbog daljeg teksta i samog pitanja opisacu detaljno stanje auta) A3 8L 1.9 ASZ 6 brzina 2002 god. Fabricki je 130 KS naravno,kod mene je ubacen Cip(necu da spominjem firmu,poznata je) i na valjcima je izbacio 176.3 KS,da napomenem da na autu ne postoji katalizator jer je izvadjen i blindiran je EGR. Prije od prilike mjesec dana turbina mi se raspala jedne noci,treca brzina pun gas na oko 3200 obrtaja puko turbo ,nadjem turbo sa identicnog audija ko moj promjenim ,auto isto ide sve ok medjutim desava se sledece. Kada je auto hladan (ne mislim kad ga upalim na -10C) ili tek nakon paljenja (bude 90C ,ugasim ga 10 minuta pa upalim) problem se desi u samoj turbini,jednostavno nece da vuce dobro ,nije bas kao da je SDI ali nije ni priblizna snaga kako treba normalno biti,nakon 5 minuta voznje ili nekad i krace auto sasvim normalno vuce u svim brzinama i normalno ide...da napomenem jos neke stvari,auto na dijagnostici ne izbacuje nikakvu gresku ,ECU zadaje turbu oko 2600mbar(cifra je zajedno sa atmosferskim pritiskom) a turbo napuni od prilike oko 2400-2500mbar,naravno posle 3k obrtaja pritisak znatno opadne,obrtni moment je uredu ,auto ispravno vuce (tu je negdje oko 1900 obrtaja kako je i fabrika deklarisala) ... da li je moguce da je do zaprljanih lopatica(Varijabilna geometrija) ili mu ECU kompjuter vozila daje neke informacije ili je problem do MAF ili nesto drugo,ako neko zna u cemu je rijec volio bih da napise,hvala unaprijed :)

Član
Pa jel pregledana zaprljanost turba prije nego je stavljen? Sad je tesko provjeriti vrijednosti maf senzora jer ce pokazivati velike vrijednosti zbog tog sto je blokiran egr. Jedino da probas staviti drugi. Provjeri i map

Pa jel pregledana zaprljanost turba prije nego je stavljen? Sad je tesko provjeriti vrijednosti maf senzora jer ce pokazivati velike vrijednosti zbog tog sto je blokiran egr. Jedino da probas staviti drugi. Provjeri i map

A sto je najgore nije pregledana zaprljanost,nisam ni bio tu,ovaj majstor sto je mijenjo turbo zna ga samo zamjenit uopste ne zna za varijabilnu geometriju ili mu je mrsko bilo da provjeri,najgore mi je to sto kad se auto ugrije normalno tj kad se vozi malo radi ko sat i nema problema pa kontam da nije slucajno nesto to vakuuma ...u svakom slucaju probacu stavit drugi MAF ako nadjem jer ne vrijedi mi kupovat bezveze ako nije do njega ,hvala