40 godina vozio bez vozačke dozvole

40 godina vozio bez vozačke dozvole

Član
policijska-kontrola.jpg

Neimenovani muškarac iz Birmingema je u blizini ovog grada zaustavljen tokom rutinske kontrole, da bi saobraćajna policija otkrila gotovo bizaran podatak vezan za njegovo vozačko iskustvo.

Naime, ispostavilo se da pomeniti vozač ne poseduje vozačku dozvolu, kao ni da nikada nije polagao vožnju niti prošao obuku, a bez dozvole vozi poslednjih 40 godina!

Kako mu ni automobil nije bio osiguran, zaplenjen je na licu mesta. Ipak, kazna za neosiguran četvorotočkaš nije ništa u poređenju sa onim što ga sada čeka.
Osim što će morati da plati kaznu od oko 1200 evra, biće mu izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje dve godine, tokom kojih neće moći ni da polaže obuku za vožnju.

Međutim, prilično smo skeptični po pitanju uticaja koja će zabrana polaganja imati na nekoga ko blizu pola veka vozi bez dozvole.
 
Član
ima u zivinicama covjek. isto sverca s autima. on ima oko 50 godina a nikad vozacku nije imao. ide covjek po pijacama redovno vozi.
 
Član
Ima i ovdje u Bihacu jedan covjek :) znam ga ja dobro kolega od oca, vozi isto tako oko 40-ak godina i nikad vozacki nije polagao :D a ja sam bio prisutan kad smo sa dva auta svi isli na more i on je jedno auto vozio u Biograd i nazad :D
A moj otac ga uvijek pita pa sto ne polazes ili de bar kad idemo idi iza nas, a on uvijek kaze a sto? ja samo kazem zaboravio vozacku i platim 30 km za nenosenje dokumenata, ko ih *ebe nek pisu kazne ili sta god hoce :D
 
Član
isto tako i ovaj radi. jos on ne plati kazne . nego uvijek ima cenera u saobracajnoj. policajac ga pita sta je ovo. on samo kaze zaboravio novcanik s dokumentima
 
Član
Neznam kako ali zet je dvije godine dovlačio auta iz Njemačke, a tek je prošle godine položio. Ponekad vozi i kamion, a samo B ima. Ja da po avliji provozam bez dokumenata imao bih patrolu na kapiji.
 
Putovanja.ba
Administrator
Koliko ovakvih ima na svijetu. Znači ispade 40 godina ni prekršaj nije napravio
 
Član
kod nas ima jedan isto tako nema vozacke. Kad ga je policija zaustavila i trazila dokumente, on pocne ko fol trazit dokumente po pretincima, kada nije naso udari zenu sakom i pocne galamit na zenu sto mu nije ponijela vozacku, a onaj polocajac, zao mu zene pa kaze hajde nemoj udarat zenu, nemoj vise zaboravit vozacku i sretno :D
 
Top