30.7. 2003. - Proizveden zadnji primjerak originalne Volkswagen Bube

30.7. 2003. - Proizveden zadnji primjerak originalne Volkswagen Bube

Administrator
07_30a__xl.jpg

Priča o Volkswagenovoj Bubi, možda i najpoznatijem automobilu na svijetu, dobro je znana. No dok mi u Europi na ju ipak već neko vrijeme na nju gledamo kao na oldtimer, iako i dalje svakodnevnu pojavu na cestama, u latinoameričkim je zemljama ona još donedavno bila i novi automobil. Prošlo je točno devet godina od dana kada je s proizvodne linije u meksičkom gradu Puebla sišla svijetlo plava Buba rednog broja 21.529.464, zadnji primjerak ikada proizveden. Ovaj se konkretni primjerak danas nalazi u tvorničkom muzeju u Wolfsburgu, a bio je, možete li to zamisliti, serijski opremljen CD playerom s četiri zvučnika! Zanimljivo je da se Volkswagen Sedán Última Edición, kako se službeno nazivalo zadnjih tri tisuće primjeraka, vodio kao model za 2004., tako da ponegdje možete i tu godinu pronaći zavedenu kao zadnju.
07_30b__xl.jpg

Dakako, Buba je toliko univerzalna, prepoznatljiva i popularna diljem svijeta da je teško možemo povezivati samo s jednom nacijom ili kulturom, no moramo li baš odabrati, svakako bi nam Meksiko trebala biti prva asocijacija. Ondje je ovo u pravom smislu riječi automobil koji je motorizirao naciju, od trenutka kada je princ Alfonso de Hohenlohe prijavio sedam VW-a za utrku Carrera Panamericana 1954., pa sve do kraja proizvodnje u Puebli. Završni se čin ove prekrasne priče upravo odvija, krajem ove godine zadnji primjerci Bube morati će prestati taksirati u Ciudad Mexicu, koji će tako zauvijek izgubiti svoj možda i globalno najprepoznatljiviji simbol. Iako ne sumnjamo da ćete još mnogo godina svakodnevno viđati Bube na cestama, kako u Meksiku, tako i kod nas i u gotovo svakom dijelu svijeta.
 
u mene komsinica imas krem bijelu ekstra ocuvanu :icon_biggrin::icon_smile: skroz malo je voza

rijetko koju drugu mogu vidjet nema ih bas
 
Član
zvucnik imam za tebe jednu bubalinu samo neznam jel skupa 6k€ 68 godiste
smeta mi neznam sta cu sa nje
 
Administrator
:lol::lol: čekaj da završim fax, pa da mogu kakav kredit podići:lol:


hvala na ponudi:lol::lol::lol::lol:
 
Član
mozes kredit i bez fax-a

a buba ce te cekat istruhnut nemoze toplije joj nego meni:lol::lol::lol:;)
 
Član
Moj prvi auto :icon_smile: Ima neku dusu nema price, voleo bih da sam je sacuvao da je jednog dana restauriram...
 
Član
ja sam kod nas na pijaci video meksikanku bubu sa tdi motorom cd plejerom i dobrim ozvucenjem sve je orginalno bilo meni malo cudo al bila je 2000god cini mi se
 
Top