sta te tacno zanima samo reci i ja cu ti odgovorit, ja sam samo glavu motora skidao 3 puta, znam motor rastavit zmireci cini mi se:lol:
najbolje bi ti bilo kad bi mogao uzeti onu noviju seriju pola, u novije serije taj 1.4tdi nema problema kao kod 6n2
auto je ekonomican vjeruj mi, kada bih sad pisao koliko trosi kada se normalno vozi vjerovatno bi se morao raspravljat s nekim,registracija nije skupa, ali brate kad te pukne neki kvar sve se te pare vrate, onda bolje da si ga dero pa makar znas zbog cega se nesto sjebalo. Vidim sad imaju ovi testovi za provjeru glave motora, to bih ti prvo preporucio da uradis, poslije toga dijagnostikom da se pregledaju dizne, jer dizne bas nisu jeftine, svaka kosta minimalno 200km polovna. Ja sam dva puta na dizne dao po 400km, jest da sam drugi puta to uradio u ovlastenom bosh servisu i nikad vise nikakvog problema nisam imao,evo i auto se danas normalno voza, stari je napravio s njim 20 000 od zadnje zamjene dizne,nikad problema nije imao, samo redovno mijenja ulje i to je to.