Zar se recesija toliko osjesti ili je u pitanju nesto drugo?

Zar se recesija toliko osjesti ili je u pitanju nesto drugo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav prije svega za drustvo sa foruma, nadam se da admini nece lock ili brisati ovu temu.

Zar je dosla recesija u BiH za clanove na forumu ili je raja toliko odustala od prestavljanja i radjenja projekata :icon_rolleyes: radi omalovazavanja i drugih faktora. Do sredine ove godine bilo je milina uci na BHT jer se imalo sta vidjeti i procitati a onda odjednom je zamrlo sjetite se samo kad nam se mtopic javio sa bolidom zatim basta ili igy nesto da je prestavio novine bertony nas napustio bekir posustaje izgleda iceman, adnan1.8T i jos dosta dosta clanova ciji su projekti bili za respekt do bola sad je doslo vrijeme da vise se nema sta pogledati sa uzivanjem. Cast izuzecima DB Dobojlija koji smisaljaju nove ideje malo unesu novine na forum. Jednostavno nema vise one zestine da se razvija takmicarski duh medju forumasima

volio bi da vidim tj procitam sta vi mislite sto je situacija takava kakva jeste na forumu.

Član
nema se jarane para :icon_rolleyes: sve to kosta,projekti ovo ono,,sve to hoce novac,ali bas veliki novac,,;)

razlozi su vjerovatno svi ti sto ih i naveo u samom pitanju, prvo recesija a i oni sto rade nece da prestavljaju jer imaju pametnijeg posla od saranja po forumu gdje ce se uvijek nac neki malac da to popljuje..

Član
a istina je ovo sto je dzeno rekao, dosta se teze dolazi do para sada i svako se zabrinuo o sebi i teze se odvojiti od novaca jer ima bitnijih stvari od 'hobija'...
svi smo realno u nekim problemima i brigama...uglavnom vecina update-a se svodi na 'zimske gume' , servis i sl.:)
a i sezona je zavrsena pa mozda bude sta bolje skoro, a vjerujem da ima neki procenat onih koji su popljuvani od manje/vise (ne)upucenih likova s foruma pa nece da dolaze uopce vise (opravdano)

ja mislim da je to vise iz drugih faktora, a ne kinte,,,,,

a recesija, to je samo prica za velikane, s 50miliona spao na 38 itd, a meni je recesija ima taj fakat,,,,

da se radi, radi, svasta, jedno prodaje drugo kupuje, zateze, stedim na kafi i drugim jadima da bih kupio sebi nesto i ubacio, i onda da dodjem i stavim na forum, gdje u zadnje vrijeme 90% djece pocinje ili ismijavati ili provocirati, ne mozes ga se kotarisati i sveze se nekih gluposti, tako da mi se iz tih stvarki ne postavlja sta sam radio, mada nisam jos do tog stepena uredjivanja kao IGY, Iceman i slicni stigao, ali za svoj gust i mogucnosti vise nego odlicno je, ko god vidi odusevi se,,,,,

Administrator
naravno da ljudi nemaju para, ali svi znamo da vecina radi nesto, samo se to vise ne objavljuje javno na forumu iz jednog jednostavnog razloga zato sto je mnogima samo u glavi ismijavanje, ponizavanje jedni drugih, ponizavanje projekata, mnogima je svaka vrsta tuninga osim ono spusti i zatamni, antituning, i ovdje na forumu postoji samo german style i sta god neko napravi nesto drugacije biti ce ismijan... i zasto onda taj da pise nesto kad ce reci radim auto za sebe a ne za druge... zasto neko da postavlja na primjer slike kad je ubacio dobar woofer ili HU kad ga je strah da je vrlo moguce da ostane bez toga zato sto puno ljudi zna da on to ima u autu..
ali najvise ljudi odlazi radi ismijavanja... cim dodje neki novi clan njemu je u cilju da nesto sazna, da pokaze sta ima da se druzi sa nama, a nekim clanovima je odma u cilju da ga ismiju na bilo kakav nacin bilo to sto ne zna postaviti slike na forum ili nesto drugo...
ja sam otvorio jednom temu ovog tipa ali je nestala zajedno sa padom foruma...
a moze se nabrojati dosta clanova koji su tu ali ne pisu radi nekih gluposti... tu su nodiash, bulex i mnogi drugi ali ne pisu... i dobro se sjecam prije kad sam bio registrovan pod drugim nickom koliko je bilo projekata, bio je gust uci na forum i samo pregledati a sada toga vise nema...
nadam se da ce se stanje popraviti...

Član
ismijavanje,ismijavanje je najveci problem ovdje,,,evo uzet cu za primjer clana s ovog foruma ANES_GOLF iz konjica je momak,,ima bijelog keca i crvenog,,,,prije par dana sam licno upoznao tog momka, UZIVO sam vidio golfa, i auto je vrlo dobro odradjeno,momak radio po svom ukusu,branici fino uklopljeni itd itd...da ne nabrajam sad............Dok su na forumu pisali da auto ni na sta ne lici , da je sramota vozat takvo nesto :icon_mad: i naravno sta drugo ocekivat nego da vlasnik auta vise ne dijeli informacije o autu s nama..zakljucao garazu i ĆAO ..... ako se ovako nastavi forum ce postat k'o facebook i dernek :icon_mad:

ja cu krenut od sebe ja sam uradio bruku stvari od kad sam napustio intenzivno javljanje na forumu i dalje radim uveliko ali jednostavno mi se ne da predstavljat to sto lopovima sto nekim ljudima koji ti bezveze ubijaju zelju za necim,,jbg uradi za sebe izadji na takmicenje i to je to sto se mene tice...

Pa sve ima svoj rok trajanja..A cudna vremena su dosla..Seljacine zavidne samo okolo prate sta se radi i gdje sta mogu ukrasti...Pa ti ukradu dijelove koje ne mozes naci ili su jaaaako skupi itd...Tako da nemas vise volje da iznosis javno sta radis..Jos kad ti dodje neki balo i pocne pisati gluposti samo jednostavno napravis log out i cao..

Član
naravno da i recesija ima dosta uticaja na forum. Ali ipak mislim da neki broj clanova svojim ponasanjem plasiraju losu sliku o ovom forumu i ostalim clanovima, i novi a i stari clanovi se automatski povlace i ne zele da provode vrijeme na forumu.
Dosta clanova samo popljuje neciji rad i trud i to na dosta grub i provokativan nacin, npr ne svidjaju mi se felne, branik hauba i to je to kraj recenice, umjesto da to kaze i obrazlozi zasto mu se ne svidja pa predlozi kako bi to on uradio ili kako on misli da bi bolje izgledalo.... Mislim da ovom forumu fali sugestija tipa kako i sta, a ne samo auto je super ili auto je lose

Član
vec dugo vremena se spremam na jedan projekat da pocnem radit i da ga predstavim ovdje, ali sam odusto zbog recesije jer 15 dana sam na neplacenom i ono sto sam imao kesa sada lagano trosim. kod mene je kriza neznam za druge. pozdrav

Član
Ma ljudi dzaba to kada je ovde previse tastatura majsgtora, racera, brpera, stajlera i onih sto su SVE TO ZAJEDNO!
a sve na to HEJTERA pun qrac
http://npbkennels.com/images/buttons/I%20love%20Haters.jpg

Član
Nema se para za neke ozbiljnije stvari.. Ja bih rado zapoceo novi projek npr golf 2 bimoto ali ne moze se to sa par hiljada jbg..

Član
Da pored toga sto ste nabrojali, ima i toga da mnogi od nas nemaju za normalan stan da izdvojimo pare a jos pored toga da se rade neki projekti, nemoze se! Preskup je to hobi za nas standard! Ipak je porodica na prvom mjestu pa tek onda hobi!

Član
Tastatura majstora je sve više, pogotovu onih bez dozvole i sa znanjem sa neta i od "kolega" majstora sa 15-ak godina.:icon_mad:
Počinje da mi se gadi da dječurlija od 15-ak godina soli pamet i jede govna pametujući ljudima koji su u ovom poslu više nego što su se oni mućkali u ćaletovim mudima.:icon_mad:
Počevši od sebe, ne vidim razlog da pljujem bilo koga ako mi se ne sviđa NJEGOV rad i ako to nije po mom ukusu. Da ću ostaviti neki negativan komentar, to stoji, ali da ću jesti govna i pljuvati, to neću nikad. Sam znam koliki je problem na običnom autu kad imaš kvar ili neku zajebanciju, a ne ako hoćeš da ga preradiš i napraviš nešto nesvakidašnje.;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.