Volvo S60 najsigurniji u svojoj klasi

Volvo S60 najsigurniji u svojoj klasi

Član
Volvo01.jpg

Na najnovijim crash testovima koje je organizovao američki IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) Volvo S60 se pokazao kao najsigurniji u svojoj klasi dok su mnogi drugi podbacili. Nova vrsta crash testova nije klasični frontalni sudar nego udar četvrtinom vozila u tvrdu prepreku, npr. drvo. Brzina kojom se obavljaju crash testovi je 64 km/h (40 mph). Obratite posebnu pažnju na tabelu gdje su ostali rezultati učesnika.

CrashTest.jpg

U prilozima ima još dva video klipa...

Izvor:
http://turbo-portal.com/administrator/index.php?option=com_content&view=articles

Član
Ovi Eu premium modeli katastroficni. Za ovo je Euroncap kriv, jer ne mjenjaju testovi i svi gledaju da naprave aute koji su perfektni samo pri njihovom testu, a promjenis malo parametre i sve drugacije. Mada i ne kontam u potpunosti rezultate ovdje...

Ma treba samo molit Boga da nikad ne zatrebaju ni zračni jastuci ni zatezači pojaseva ni zona deformacije.

Inače, S60 je prelijep, fantastičan automobil. :cool:

Član
Ništa čudno za Volvo, a ovo što ti kažeš, Boki, taman sam mislio reći i da je poslednji na listi, ako bih morao da imam udes, volio bih da sam u Volvu, pa neka je i najslabiji po ocjenama.