Tihe Ubice 10 Automobila Sa Najotrovnijom Unutrasnjoscu

Tihe Ubice 10 Automobila Sa Najotrovnijom Unutrasnjoscu

Član
</div>
<div style="text-align: center"><object type="application/x-shockwave-flash" width="450" height="350" data="http://www.youtube.com/v/YhEdfV_SBbM" id="ltVideoYouTube"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YhEdfV_SBbM" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAcess" value="sameDomain" /><param name="quality" value="best" /><param name="bgcolor" value="#FFFFFF" /><param name="FlashVars" value="playerMode=embedded" /></object></div><p>Miris novog enterijera za većinu vlasnika sigurno spada u
sam vrh prednosti posedovanja novog u odnosu na polovno vozilo. Ipak, kao i sa
brojnim drugim stvarima u životu - ni ova pogodnost ne dolazi bez posledica</p><p class="MsoNormal">'Istraživanja su dokazala da enterijeri vozila sadrže
jedinstveni koktel hemikalija koje u malim, skučenim prostorima, posebno pri
visokim temperaturama, emituju &scaron;tetne gasove. Budući da ove hemikalije nisu
regulisane od strane zakonodavaca, potro&scaron;ači ne mogu da znaju kolikoj su
opasnosti izloženi. Na&scaron;e testove izvodimo s ciljem razotkrivanja proizvođača
koji koriste naj&scaron;tetnije materijale kako bismo ih podstakli da se u proizvodnji
okrenu bezbednijim, alternativnim metodama' ističe Jeff Gearhart, direktor
Ekolo&scaron;kog centra.<br />
<br />
Polivinil-hlorid, olovo i te&scaron;ki metali nalaze se na listi opasnih elemenata
koji mogu dovesti do niza zdravstvenih problema poput karcinoma, komplikacija u
trudnoći te bolesti respiratornog sistema, ističu naučnici.<br />
<br />Rezultati ovogodi&scaron;njeg istraživanja, koje možete pronaći na sajtu HealthyStuff.org,
pokazuju unapređenje brojnih proizvođača u odnosu na ranije godine, pa je tako
34 odsto dana&scaron;njih automobila dostupno bez PVC-a u unutra&scaron;njosti.<br />
<br />
Najveće unapređenje ostvario je Volkswagen (42 odsto) i Mitsubishi (38 odsto),
dok su Daimler (-29 posto) i Volvo (-13 posto) ovogodi&scaron;nji gubitnici. Honda se
okitila laskavom titulom proizvođača automobila sa najmanje toksičnim enterijerom,
dok je Mitsubishi Outlander Sport deklarisan kao vozilo sa najopasnijom
unutra&scaron;njo&scaron;ću.<br />
<br />
<strong>Lista 10 najboljih i najgorih vozila:</strong><br />
<br />
Najbolji automobili<br />
<br />
2012 Honda Civic 0.46<br />
2011 Toyota Prius 0.55<br />
2011 Honda CR-Z 0.63<br />
2011 Nissan Cube 0.65<br />
2012 Acura RDX 0.74<br />
2012 Acura ZDX 0.74<br />
2012 Audi S5 0.74<br />
2011 Smart Coupe 0.74<br />
2011 Toyota Venza 0.77<br />
2011 Smart Passion 0.79<br />
<br />
Najgori automobili<br />
<br />
2012 Mini Cooper S Clubman 2.84<br />
2012 VW Eos 2.85<br />
2011 Kia Sportage 2.87<br />
2011 Chevy Aveo5 2.89<br />
2012 Hyundai Accent 2.98<br />
2011 Mazda CX-7 3.08<br />
2011 Nissan Versa 3.08<br />
2011 Kia Soul 3.11<br />
2011 Chrysler 200 SC 3.17<br />
2011 Mitsubishi Outlander Sport 3.17 </p>

<p class="MsoNormal"><span>Izvor: Tportal.hr<br /><br /></span><span></span></p>

<br />

<br />

Član
jos jedno u redu nepotrebno istrazivanje, ubija i janjetina pa ja ne planiram prestajati da je jedem :D

Član
ne uzimam nove aute a vidi eosa jest se postavio drugo mjesto a nemam ja ti materijala u svom autu;)

Član
da imam ovaj mini clubman ubila bi me krivina na kobilovaci a ne miris interijera

a u nekim od navedenih bi umro od stida nebi imao kad da umrem zbog neceg drugog hahah

Član
čime se oni bave :icon_eek: pa bolan gdje ja prnem pa taman da je najnoviji tu više nikad mirisat neće da je od svete ebanovine unutrašnjost