Obrada bloka motora

Obrada bloka motora

Član
Gledaj ovako pikse ili kosuljice kako god hehehe ce biti minimum 100 maraka 4 komada a mogu biti i do 150km, onda busenje tvog bloka, piksanje, i obrada ce izaci oko 150+ maraka sigurno. Onda ako su tvoji klipovi dobri mozes to tako uraditi sad jedino je pitanje kvaitete piksi, da se nece potrositi za kratko verijeme ako su od loseg materijala, a ovako prva specijala bar znas da je tvoj blok i kakav je kvalitet. Mozes vidjeti nove karike i staviti ih u blok i ako "zmire" onda cak i nemas potrebe ni busiti blok nego samo nek poravna ih i to je to. Mada bi ja u svemu tome isao specijalu jer pitanje je kvalitet materijala kosuljica ili piski hehee a da bi ustedio nekih 100km kasnije mozes fasovati opet pa da sve radis ponovo, a kasnije nema "necu vise pikse" nego ih opet moras stavljati. Zato se dobro raspitaj za kvalitet mada je vecinom sve to dobrog kvaliteta ali de znaj.

Veci problem kod piksiranja je centriranje kosuljica, mahom su tu greske :D Ja bih taj blok odnio na "mjerenje" da to ne radis odokativnom metodom ;)

RS TURBO je napisao(la):
Gledaj ovako pikse ili kosuljice kako god hehehe ce biti minimum 100 maraka 4 komada a mogu biti i do 150km, onda busenje tvog bloka, piksanje, i obrada ce izaci oko 150+ maraka sigurno. Onda ako su tvoji klipovi dobri mozes to tako uraditi sad jedino je pitanje kvaitete piksi, da se nece potrositi za kratko verijeme ako su od loseg materijala, a ovako prva specijala bar znas da je tvoj blok i kakav je kvalitet. Mozes vidjeti nove karike i staviti ih u blok i ako "zmire" onda cak i nemas potrebe ni busiti blok nego samo nek poravna ih i to je to. Mada bi ja u svemu tome isao specijalu jer pitanje je kvalitet materijala kosuljica ili piski hehee a da bi ustedio nekih 100km kasnije mozes fasovati opet pa da sve radis ponovo, a kasnije nema "necu vise pikse" nego ih opet moras stavljati. Zato se dobro raspitaj za kvalitet mada je vecinom sve to dobrog kvaliteta ali de znaj.

ma kome danas mozes vjerovati, samo gledaju da te zavale :D raspitacu se jos u vezi ovoga, necu puno zuriti jer nemislim ovo raditi 2 puta :icon_biggrin: danas cistio usisnu granu... koje su to muke :D ali ako nista sad je k'o nova :cool:

roki_actros je napisao(la):
Veci problem kod piksiranja je centriranje kosuljica, mahom su tu greske :D Ja bih taj blok odnio na "mjerenje" da to ne radis odokativnom metodom ;)

Mislis da mjerenjem utvrde koliko su potroseni/prosireni samo cilindri... to svakako... kad odnesem blok na "mjerenje" javi cu vam rezultate pa cu viditi sta dalje ;)

Član
Nije ti daleko servis kod Cake, na Ilidzi, vidi odnesi njemu blok i nek ti on za sigurno kaze sta ti treba, covjek je profesionalac svog posla, neces se zajebati ;)

Član
FirellesMonster je napisao(la):
Moji klipovi su po procjeni majstora sasvim OK, karike su potrosene... blok sam vec rekao, ima blage risove u gornjoj tacki cilindara... pa sam u dilemi da li da radim piksne tj. kosuljice... cuo sam da u Kiseljaku rade piksne po narudzbi... jedan covjek je to kod nas radio... nisam cuo da je imao problema, zato mi je i ta opcija u planu... da li je neko cuo cuo za ove u Kiseljaku, jer su mi oni najblizi :icon_question:

p.s. mjerio sam kompresiju prije rastavljanja i na drugom klipu je bila najlosija, a ni ostale nisu bile zadovoljavajuce... kad sam skinuo glavu vodilice su bile skroz potrosene tako da je i tu kompresiju gubio... na glavi sam sve izmjenuo, ispolirao i poravnao je.. pa bi i blok uradio da motor bude dobar ;)

na kog mislis u kiseljaku, da nije slucajno dole kod lukasa, kad se spustis niz osmice na desnu stranu, kod autoopada zigi, ako se o njemu radi, radili smo glavu od mana kod njega, moje preporuke

Brum Brum je napisao(la):
Nije ti daleko servis kod Cake, na Ilidzi, vidi odnesi njemu blok i nek ti on za sigurno kaze sta ti treba, covjek je profesionalac svog posla, neces se zajebati ;)

jel to onaj majstor sto voza crnog una turbaka, covjek je profesionalac, odlicno radi, pametno bi bilo da ga posjeti

Jucer sam bio kod majstora koji je sa odgovarajucim instrumentima mjerio istrosenost motora tj. cilindara i radilice i necete vjerovati sta mi je majstor rekao... da je motor jako malo potrosen, da nije ni blizu granice istrosenosti koji je propisala fabrika :icon_eek: tj. nema govora da se mora 1. specijala raditi :icon_smile: kad smo skinuli letece i lezece lezajeve, imali su na sebi kataloski broj i znak fabrike sto je najvjerovatnije da su jos iz prve ugradnje... lezajevi nisu bili proplupali pa me zanima koliko takvi lezajevi mogu preci bez zamjene msm od prvog dana ugradnje, jel ima pravilo... po nasim procjenama motor nije presao mnogo... ide zamjena klipnih prstenova, letecih i lezecih lezajeva i sastavljanje motora...

btw: da ne bude zabune, ovo radim generalno drugi motor, audijev 2.0 diesel motor.. pa ne zurim puno... postavicu koju sliku kada budem imao priliku da sve poslikam :icon_smile: