Da li hybridi imaju logike ? Fabia 2.2l/100km - 2006km

Da li hybridi imaju logike ? Fabia 2.2l/100km - 2006km

Član
Stvarno je sad pitanje dali hibridi imaju logike, kad moderni motori trose tako malo, da se razlika u parama od ustede na gorivu i ne isplati za razliku koliko su hibridi skuplji od obicnih serijskih vozilica ;)

Uploaded with ImageShack.us

Da li mislite da se od Austrije do Danske i nazad (što je put od tačno 2006 kilometara) može preći, u svima pristupačnom serijskom automobilu, sa samo jednim rezervoarom goriva? Odgovorili ste pogrešno, jer sada je i to moguće u Skodi Fabiji Greenline.

Na organizovanom Ekotestu, rekorder štedljive vožnje Gerhard Platner je uspeo da u pomenutoj Skodi ostvari neverovatnu potrošnju od samo 2.2 litra na 100 kilometara. test je, naravno, obavljen u realnim saobraćajnim uslovima, a veći deo je vozio autoputem A7, najdužim saobraćajnim putem u Nemačkoj.

Rezervoar je nakom punjenja pomno praćen od strane organizatora, a tako mala potrošnja je ostvarena zahvaljujući drugoj generaciji GreenLine tehnologije iz Skode i Gerhardovim veštinama ekonomične vožnje. Naravno, ove nadljudske mogućnosti nema svako, pa "običnim vozačima" savetujemo da ne očekuju istu potrošnju na 100 km, već u najboljem slučaju onu fabrički deklarisanu - oko 3.5 litra na 100 km.

Član
skroz logicno...kod ovih auta me najvise fasciniralo da energiju sakupljaju pri kocenju...barem neki...rasipa se dosta energije,a neko se dosjetio da tu energiju iskoristi za punjenje baterija;)

dellas je napisao(la):
Koliko sam ja razumeo ova skoda nije hibrid, ovo je neki dizel?

joj ovi fijatovci,sve im moras objasniti.... :D

Decko se i pita koji ce nam K... hibridi kada se potrosnja smanjila i sa modernim dizelima na minimalu,uz to im je cijena nabavke jeftinija za dosta nego nekog hibrida...

Limpi je napisao(la):
motor je 1.2 tdi, cr, 55kw ;)

hebo nanu,sta ljudi izmislise,jel to kao onaj iz 3L lupa?

Član
nermin suljagic je napisao(la):
dellas je napisao(la):
Koliko sam ja razumeo ova skoda nije hibrid, ovo je neki dizel?

joj ovi fijatovci,sve im moras objasniti.... :D

Decko se i pita koji ce nam K... hibridi kada se potrosnja smanjila i sa modernim dizelima na minimalu,uz to im je cijena nabavke jeftinija za dosta nego nekog hibrida...

Skapirao sam ja to, nego sam napisao zbog edoze-ovog odgovora da se isplate hibridi :)

Član
Na top gera-u su dokazali da Prisu i slično smeće nema smisla ni se ekološke strane niti neke velike uštede zbog potrošnje :lol: A ovo je malo previše mada nije isključeno da jednog dana ovo bude neka norma jer tehnologija iz dana u dan napreduje ;)

Član
Tocno je da hibridi nemaju nikakva smisla isto kao ni npr auti na baterije koji isto zagadjuju okolis itekako..