Hvala svima
Buba se radi u skladu sa finansijama.
U zadnje vrijeme imao sam nekih problema, ipak je to auto staro skoro 45 godina. Imao sam problema s paljenjem i nakon zamjene reglera, te je kupljen novi akumulator. Poslije toga je počela slabo vuče pa je ustanovljeno da je do toga što dvije svjećice nisu radile, to je zamjenjeno i sada ide odlično.
Dok čekam orginalni volan, na ovom sam imao rupu umjesto svirene pa sam to pokušao malo uljepšati.
Kao što se vidi i na ovoj slici umjesto ručice mjenjača postavljena je bilijarska kugla, osmica. Sad sam upario sa privjeskom i sa onim "piklićima" za zaključavanje vrata. Neko prije mene je navario navoj na šaltebl ali i to ćemo uspjeti regulisati jer ovako izgleda ružno.
Neko prije mene je farbao felge i ratkape. Ratkape su niklovane i neko je preko toga nanio debeli sloj boje pa sam tako morao nanijeti više slojeva skid boje kako bih uklonio boju.
Na obje zadnje felge se uhvatila hrđa pa smo i to počeli skidati.
Do sada je urađeno ovo, dalje se nastavlja uskoro.
Ratkapama nisam baš zadovoljan ali mogu proći dok se ne kupe nove, imam prečih stvari prije ratkapa.
Također, našao sam branike / krambolke koje je izuzetno teško naći na našim prostorima. Njih nisam postavio jer im je potrebna restauracija a i čekam da sakupim neke dijelove kako bi se sve uklopilo da to lijepo izgleda. U pitanju su ovakvi branici :
Uskoro nastavak radova.
Zamolio bih moderatore da mi prebace temu u projekte s obzirom da se polahko počinje sa ozbiljnijim radovima.