ZELENGIJA je napisao(la):
U golfu imam 1.8 16v kr i stavio sam bregaste 280 stepeni ali mi je ostao standardni usis sa k-glavom.Do 4000 obrtaja auto je mrtvo a poslje tog dobija snagu(cini mi se da su bolje bile standardne bregaste).Dali ima neki fazon oko uzupcenja motora sa tim bregastim? ili te brege nemogu raditi bez karburatora?
Zamolio bih ako se neko susretao sa ovim pa da mi pojasni u cemu je fazon.
Ovo su bregasta koje sam narucio i postavio:
http://www.bahnbrenner.com/media/php/catalog.php?pid=521&opt_id=
Mislim da si malo pretjerao sa stepenima (280) za standardno ubrizgavanje ali nije sad belaj.
Normalno je da ti je auto mrtvo do 4000rpm jer sto zesce brege uzimas snaga se pomjera vise u obrtajima,nebi bilo lose pomjeriti bregaste u foru bar za pola zuba i dobro nastimati razvodnik paljenja.
Trebao si sebi odmah naruciti i stelujucu remenicu koja dodje na izduvnoj bregi tako da mozes stelovati brege.
Nemoj ocekivati da ce ti auto biti puno zivlje na nizim obrtajima i kad sve nastelujes,ali zato bi trebao biti lud na visokim obrtajima,prednost bregaste sa ovako visokim liftom i trajanjem jeste sto mozes vrtiti motor puno vise u obrtaje ali ne sa standardnim ubrizgavanjem!
Oni preporucuju max 268 na standarnom ubrizgavanju!
Dobro pazi kada budes uzubljivao jer sada ventili idu dosta nize prema klipu i ako nesto pogrijesis lako ce se pokriviti.
Najbolje ti je kakavog dobrog majstora i remenicu naruci i da ti to sredi!
Obavezno provjeri pritisak pumpe za gorivo,jer je presudno da imas dosta goriva sada,a predpostavljam da dizne nisi mjenjao nikako,a to je greska,ako nisi mjenjao pod hitno i to sredi!