Eh, za ovo sto je serialgf napisao djelimično se slažem iako ne u potpunosti s obzirom da baš u Sarajevu ima tip-top ručno rađena teretana s spravama za prednju i zadnju lozu, takodje i smit masina iako ne znam sto si nju naveo
i jos jakoooo mnogo sprava kao sto je presa za noge, lat masina, cross over itd itd, ako te zanima javi mi se na pm pa te odvedem do te teretane
naravno bicikla i trake za trčanje mislim da nikome nikada nije ni palo na um da pravi
a licno sebi sam pravio bench - podesiv za ravni, kosi, ramena i jos stosta, odvojene nosace tegova tako da preko njih radim i bench, i cucnjeve i ramena i ... itd, skotovu klupu, lat masinu (za nju sam imao djelimicnu pomoc profesionalca
), razboj i vratilo - sitnica i vertikalnu presu za noge i jos neke sitnice - sve funkcionise predivno i prekrasno i odnos ulozeno i dobijeno je jednostavno neuporediv. Ukoliko se osoba nikada nije susretala s fitness treninzima - bodybuilding treninzima ili cisto rekreativno trenirala na spravama u teretani nije podobna za implementiranje sprava iz glave već joj je daleko jednostavnije otići u teretanu, premjeriti sprave i adekvatnoj osobi dati materijal, alat i skice da zavrsi posao ali - to kosta
A recimo ja sam ulozio u sve ovo sto sam radio zajedno sa eko kožom, spužvama, ljepilima, šarafima i svim ostalim sitnicama nekih cca 300 KM - bez tegova (manje al eto zaokružimo na toliko) i nekoliko dana rada. Mislim da za toliko novca nisam mogao kupiti ni adekvatan ravni bench koji bi trpio ono što ovaj trenutni masovno trpi i bezobrazno odolijeva svakom izazovu
A sto se tice vrece, preko jarana radim s njima, tj ja bih od njega uzeo praznu pa tebi punio - najvjerovatnije bih ti je napunio sitnim komadima kože (ako bude na stanju u fabrici) ili odjeće a o materijalu o kojem se radi i ostalim sitnicama samo mi se javi na pm pa ću ti sve objasniti.